Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Hétvégén lábtenisztorna

Hazai pályán küzdhetnek a bajnoki címért a váradi lábtengósok

Hazai pályán küzdhetnek a bajnoki címért a váradi lábtengósok

Október 27-én, vasárnap 9 órától a váradi Antonio Alexe Sportcsarnokban rendezik meg az országos lábteniszbajnokság rájátszásának első tornáját. Az esemény házigazdája a Crişul SK (edző Gheorghe Grădinaru) lesz, amely az előkelő második helyen zárta az alapszakaszt. A rájátszásba a váradiakon kívül két kolozsvári (Victory SK és Nord-Vest SK) és egy ploieşt-i (ESK) együttes került be, az erőviszonyok alapján a tavalyi ezüstérmes Victory a legesélyesebb a bajnoki cím megszerzésére.
Az elmúlt hétvégén megtartott fordulóval Kolozsváron zárult a bajnokság első fele. A tornán remekül szerepeltek a váradiak, akik triplában másodikok, egyéniben és párosban pedig harmadikok lettek. Az eddigi öt játékoshoz (Ioan és Paul Creţ, Ionuţ Oprea, Gabriel Antal, Andrei Boiţ) két magyarországi lábteniszező (Hegedűs Norbert és Gulácsi Róbert) is csatlakozott a Crişul csapatához, így nem elképzelhetetlen, hogy akár a bajnoki címért folyó harcba is beleszólhatnak majd a váradiak. Az alapszakasz végén a következő volt a sorrend: 1. Victory, 2. Crişul SK és Ploieşti-i ESK (egyforma pontszámmal), 4. Nord-Vest, ám a rájátszásban mindenki tiszta lappal indul, így kiegyenlített küzdelem várható.
A címvédő Tengo SK idén nem került a legjobb négy közé, igaz a klubot nem a felnőttek, hanem az ifjú játékosok képviselték a bajnokságban. A fiatal tehetségek így is tisztességesen helyt álltak, az ötödik helyen zárták az idényt.
Boros Péter