Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Hétvégén Királyerdő Napok

A természet, a sport és a népi kultúra szerelmesei számára október 3. és 4. között immár hagyományszerűen újra megszervezik a Királyerdő Napokat. A rendezvény helyszíne Biharrósa község fakapuval jelölt bejáratának szomszédságában lesz, a Folyóközben.

A fesztivál programja az alábbiakban olvasható.

A felvételek az előző esztendőkben megszervezett hasonló eseményeken készültek

A felvételek az előző esztendőkben megszervezett hasonló eseményeken készültek

Október 3., szombat: 10–18 óra között Ökotúra elnevezéssel iskolák közötti versenyt szerveznek a természetvédelem oktatásáért; 16–22 óra között MTB Királyerdő Maraton lesz – beiratkozások, a versenyszámok átadása

Október 4., vasárnap: 08–10 óra között folytatódnak az MTB Királyerdő Maratonra való beiratkozások, a versenyszámok átadásai; 9–18 óra között Straiţa plină elnevezéssel kézműves vásárt tartanak, melyen hagyományos termékeket, helyi ínyencségeket lehet megvásárolni de lesznek népi alkotóműhelyek, fazekasság, üvegfestés, szövés, a Királyerdő vidékének jellemző kincseit is fel lehet fedezni stb.; 10:30 órától környezetvédelmi témába vágó szakmai megbeszélést tartanak; 11 órától startol a maraton és félmaraton; 11.20 órától startolnak aHobby és Family duo csoportok; 11.30–12.30 óra között a biharrósai Codrenii Bihorului népi együtte néptánccal és népdalokkal szóramkoztatja majd a jelenlévőket. Az esemény 17 órakor díjátadással zárul.

hetvegen 2