Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Hétszáz színes tojás várja a gyermekeket

Idén tizenkettedik alkalommal kerül megrendezésre a váradréti RMDSZ szervezésében a Nyuszi ül a parkban elnevezésű húsvéti gyermekprogram, amely szombaton tíz órától kezdődik a Petőfi parkban – mondta el tegnapi sajtótájékoztatóján Huszár István önkormányzati képviselő. Amikor a szabadtéri programot először tartották meg, sokan, akik akkor még gyermekként vettek részt rajta, évről-évre visszatértek és mára már felnőttek – ez készteti további munkára a szervezőket – tette hozzá a politikus.

husveti

Archív felvétel

A rendezvény idei programját Constantinescu Edit, az RMDSZ réti körzetének elnöke ismertette. Mint minden évben a program idén is tojáskereséssel indul. Több mint hétszáz színesre festett húsvéti tojás lesz eldugva a Petőfi parkban, ezeket kell megkeressék a gyermekek, a legügyesebbek pedig díjakat is kapnak. Ezt követően 10.30-tól a Magocska bábcsoport tagjai mutatják be a Vörös Valér és a tojások című előadásukat. A nap folyamán emellett locsolóverseket is mondanak, ebből verseny is lesz, akárcsak rajzolásból, mely utóbbinak a témája és címe Az én húsvétom. A versenyművek egy kézműves-foglalkozás keretében készülnek majd el, melyet Kor Mária tanító tart. A gyermekek ugyanakkor gyöngyfűzésen is részt vehetnek. Lesz emellett nyuszi- és csibe-simogatás is. A rendezvény előreláthatóan 13 óráig tart majd és díjkiosztással zárul.

A helyszínen lesz egy elkülönített rész is, ahol a Böjte Csaba által létrehozott Dévai Szent Ferenc Alapítvány nagyváradi háza, a Szent Angéla-gyermekotthon részére gyűjtenek majd nem romlandó élelmiszercsomagokat. Ahogy az már megszokott, idén is lesz tombola. A jegyek két lejért válthatók majd, melyeknek bevételét szintén a gyermekotthonnak ajánlják fel. A szerencsés nyerteseket változatos ajándékok és nyeremények várják.

Abban az esetben, ha szombaton délelőtt esik az eső, a tíz órától meghirdetett szabadtéri tojáskeresés elmarad, a rendezvény többi részét pedig 13 órától tartják meg a bábszínházban. A szervezők szeretettel várnak minden kalandvágyó óvodás és kisiskolás gyermeket a rendezvényre és szívesen fogadnak minden élelmiszercsomagot a Szent Angéla-gyermekotthon részére.

Sz. G. T.