Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Hétfőtől vehet jegyet a Szabadság-fesztre

Mint már beszámoltunk róla, a Vidéki Ifjúsági Szövetség bejelentette, idén július 13–16. között újra megrendezi a Szabadság Feszt elnevezésű programját. Az öt évvel ezelőtt elindított ifjúsági rendezvény máig megőrizte szórakoztató, ám komoly szakmai hátterét, mely számtalan fiatalnak biztosít egy felejthetetlen élményt.

hetfotol

A rendezvény ma is Bihar megye legnagyobb magyar ifjúsági fesztiváljának számít, mely külföldi meghívottjai és partnerei révén nemzetközi jellegű is egyben. A szervezők tervei szerint egy-két éven belül már nem csak a megye, hanem a Partium legkiemelkedőbb ilyen jellegű ifjúsági rendezvénye lesz és egy a fiatalok körében közismert és elismert brand. Ebben az évben ezért még inkább hangsúlyt fektetnek a szomszédos magyarlakta megyékben való népszerűsítésre.

A fesztivál egyedi jellege az úgynevezett „fapados” rendszer továbbá is megmaradt, mely legfőképp a jegyárakban nyilvánul meg. Idén a 4 napos rendezvényre március 6-tól lehet jegyeket vásárolni, mindössze 45 lej/fő áron. Az első elővételes kör alatt az alábbi személyektől és helyszíneken lehet megvásárolni a 4 napos bérletet (amely az előző évhez képes újra tartalmazza a strandra való belépést és a sátorhelyet egy fő számára): Érmihályfalván Boda Brigitta (telefon: 07536918959, Margittán az RMDSZ székházban (Republicii utca 2 szám), 9–16 óra között, Nagyváradon Boldizsár Ágota (tel.: 0755/149-910) illetve a Bihar Megyei RMDSZ nagyváradi székházában (Independenţei utca 11, sz.) 9–16 óra közöttalatt. A 4 napos bérletek kaphatók lesznek online, a biletmaster.ro oldalon is.

A délelőttök folyamán előadások, képzések, csoportos tevékenységek, kerekasztal-megbeszélések lesznek, pályaorientáció, időmenedzsment, önismeret és stratégiatervezés témakörökben. Ezekhez szakképzett erdélyi, illetve magyarországi előadók és képzők kerülnek meghívásra. Az esték folyamán a rendezvénysátrak az önfeledt szórakozás központi helyszíneivé alakulnak át. A három este folyamán a strandon felállított nagyszínpadon több közismert magyarországi sztárvendég lép majd fel. Ezek mellett számos partiumi magyar illetve román tehetséges fiatal énekes kap bizonyítási lehetőséget.

A fesztivállal kapcsolatos kérdéseiket, észrevételeiket a vidifisz@gmail.com címre, vagy a fesztivál hivatalos Facebook-oldalára üzenet formájában küldhetik el.