Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Hétfőtől lehet beiratkozni a Nagyváradi Egyetemre

Míg a fajsúlyos megmérettetések – az érettségi és a nyolcadikosok országos felmérője – lezárultával az iskolások életében elkezdődhetett a nyári vakáció, addig a Nagyváradi Egyetemen két nagyon fontos esemény is zajlik ebben az időszakban. Ezen a héten fejeződnek be ugyanis az alap- és mesteri képzések végzős diákjainak vizsgái, jövő héttől pedig a beiratkozási periódus kezdődik meg.

Hetfotol (2)

 

Az egyetem idén 5337 szabad helyet hirdet meg alapképzésre, amelyből 1550 térítésmentes – jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján Constantin Bungău (képünkön), a tanintézet rektora, aki hozzátette, hogy az ingyenes helyek közül harmincat szociálisan hátrányos helyzetű fiatalok részére, tízet moldovai diákok részére, ötöt pedig külföldön élő románok részére tartanak fenn. A beiratkozások hétfőn kezdődnek meg és előreláthatóan július 26-27-éig tartanak majd. Az érdeklődők az egyetem mind a 15 fakultásának székhelyén leadhatják jelentkezésüket, a beiratkozási díjat azonban a Nagyváradi Egyetem kampuszának Rulikowski úti (ma Armatei Române) központi pénztárában kell majd befizetniük.

„Az idén sokkal többen mentek át az érettségin, ezért több jelentkezőre is számítunk” – hangsúlyozta a rektor, aki elmondta, hogy tavaly az orvosi és gyógyszerészeti, jogi és környezetvédelmi szakok voltak a legkeresettebbek. Azokra a helyekre, amelyek a nyári beiratkozás során nem kelnek el, szeptember másodikától hirdet majd felvételit az egyetem. A rektor ígérete szerint a múlt évhez hasonlóan idén is nyomon követhetők lesznek a beiratkozások a felsőfokú tanintézet honlapján.

Sz. G. T.