Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Hétfőtől járni fog a villamos

Tanévkezdésre, pontosabban hétfőre beindul a nagyváradi Szent László téren keresztül a villamosforgalom. Ezzel kapcsolatban tegnap Csuzi István, a nagyváradi  Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) igazgatója nyilatkozott lapunknak.

Fotó Csikos Rolland

Fotó Csikos Rolland

Fotó Csikos Rolland

Fotó Csikos Rolland

Mint részletezte, tegnap a sínösszehegesztésen és azok beállításán dolgoztak a városháza és a Nagyvásártér közötti szakaszon, és e munkálatokat fejezik be mára. Délután például a Nagyvásártérnek a Zárda és a Kossuth utcai kereszteződésénél már leöntötték a betont a villamossínek közé, melyet ma leaszfaltoznak. Pénteken, azaz holnap megnyitják a kereszteződést, és ezzel egyidejűleg lezárják a járdán való közlekedést az autóforgalom előtt. Pontosabban helyreáll a közúti forgalom. „Folytatódik a felső vezetékek felszerelése a tegnap elhelyezett tartóoszlopokra, melyet reményeink szerint szombat délre be is fejeznek a munkások”– fogalmazott Csuzi. Gyakorlatilag már szombaton az első próbajáratok el is indulhatnak, de legkésőbb vasárnap már próbajárataik lesznek ezen a vonalon.

Fotó Csikos Rolland

Fotó Csikos Rolland

Fotó Csikos Rolland

Fotó Csikos Rolland

Pont emiatt kéri Csuzi, hogy az autótulajdonosok, akik az érintett helyszíneken – Kossuth (ma Independenţei), Városháza (Primăriei), Vitéz János (Decebal) utcákon – szoktak parkolni járműveikkel, ezt szombattól úgy tegyék, hogy a villamos elférjen mellettük. „Emlékeztetném ezúttal is az autótulajdonosokat, hogy a törvény szerint azoknak az autóknak, amelyek gátolják egy köztevékenység végrehajtását, jogosultak vagyunk az elszállíttatására. Tehát, amennyiben szükséges, ebben a periódusban működni fognak az «autórabló» autók” – figyelmeztetett az OTL vezetője.

Sükösd T. Krisztina