Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Hétfőn kezdődik a népszavazás

Már jövő hét hétfőjén kezdetét veszi az RMDSZ által kezdeményezett regionális népszavazás, melynek keretében Bihar, Szilágy és Szatmár megyék lakosai foglalhatnak majd állást a regionalizációs tervezettel kapcsolatban – jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján Szabó Ödön parlamenti képviselő.

Hetfon

A kérdőív három kérdést tartalmaz majd, s a szervezők reményei szerint a lakosok mindháromra igennel válaszolnak majd, elutasítva ezzel a centralizációt és a nyolcrégiós modellt, illetve beleegyezve abba, hogy az említett három megye közösen egy régiót alkosson. Ez utóbbi aspektus már csak azért is indokolt lenne, mert az érintett megyék önkormányzatai között már 2009-óta – vagyis jóval a regionalizációs hisztéria kezdete előtt – szerződésalapú együttműködés zajlott.

Szabó Ödön emellett egy, az RMDSZ által benyújtott új törvénymódosítási tervezetről is beszámolt, amellyel lehetővé tennék, hogy a metropoliszövezetek önkormányzatai közvetlenül odaítélhessék egy bizonyos cégnek a teljes övezet közszállítási hálózatának kezelését. Mint a képiselő hangsúlyozta, ennek eléréséhez a 2007-ben megjelent 92-es számú törvény 27. cikkelyének első bekezdésén változtatnának, és a kezdeményezéshez már több parlamenti párt képviselőjének szóbeli támogatását is megkapták.

A sajtótájékoztató keretében Szabó ödön azzal a sürgősségi kormányrendelettel kapcsolatban is kifejtette véleményét, amellyel a belügyminisztérium az ország közlekedési szabályzatát módosítaná. Mint a képviselő kiemelte, már a módosítás eszköze sem indokolt – nincs szükség sürgősségi kormányrendeletre, hiszen egy ide vonatkozó tejes törvénytervezet is létezik, ami mintegy két éve vita tárgyát képezi. A tervezettel kapcsolatban egyébként több kifogásolnivalót is felsorolt az RMDSZ. A büntetéseknek egyrészt nincs fokozatosságuk és egy egyszeri szabályszegőt is ugyanolyan mértékben rónak meg, mint egy soroztos kihágót. Másrészt a büntetőpontok rendszere sem elég konkrét – a kiszabható pontok spektruma túl széles az egyes szabálysértések esetében és ezért visszaéléseket tesz lehetővé – vélekedett Szabó Ödön. Harmadrészt a közúti büntetések drasztikus növelését sem érzi indokoltnak, hiszen azoknak eddig is alig 25–30 százalékát fizették ki.

 

Sz. G. T.