Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Hazatértek a néppárti önkéntesek

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt szervezésében négy autóbusszal indultak el az önkéntesek pénteken este a Duna mellé, hogy az árvíz elleni védekezésben segítsenek. A székelyföldi önkénteseket Esztergom mellé, a partiumi önkénteseket Dunabogdányba irányították a magyarországi katasztrófavédelmi szervek vezetői.

Dunabogdányban mintegy hatvan Bihar megyei, negyven máramarosi és Szatmár megyei önkéntes vett részt a védekezésben. Fő feladatuk a település melletti védőgát homokzsákokkal való magasítása volt. Az önkéntesek együtt a honvédség alakulataival éjjel-nappal rakták a homokzsákokat, hogy a kritikussá váló dunabogdányi szakaszon biztosítsák a védelmet. A katasztrófavédelem közlése szerint Pest megyében a dunabogdányi szakasz volt a legkritikusabb pont. Az önkéntesek, honvédek, tűzoltók kitartó munkájuknak köszönhetően sikerült a megáradt Dunától megvédeni a települést. „Az önkéntesek testközelből tapasztalhatták meg, mit jelent a kifejezés: ember kell a gátra. Megfeszített munkájukkal derekasan helytálltak. Köszönet érte! A magyar–magyar összefogás ismét sikeresen bemutatta, a magyar nemzet tagjai számíthatnak egymásra, mert ez a nemzet minden határok felett összetartozik!” – fogalmazott a Facebookon közzétett rövid beszámolójában Nagy József Barna, a partiumi önkéntes csapat irányítója.

Az Erdélyből útra kelt önkéntesek a Duna tetőzését követően, hétfő reggelre érkeztek haza.

Nézzék meg a Duna-parti védekezés közben készült képeket alábbi galériánkban! (Fotók: Nagy József Barna/Facebook)