Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Hazai pályás győzelem

Győzelemmel zárta az Interliga második fordulóját Nagyszalontai Tengo SK lábtenisz (futnet) csapata, amely házigazdaként lépett pályára a hétvégén.

Látványos labdamentekben nem volt hiány a szalontai tornán

Látványos labdamentekben nem volt hiány a szalontai tornán

A mérkőzésekre a hajdúváros két sportcsarnokában került sor, a hajdúvárosiak két szlovák (Kassai KAC és a Homonnai Laborec) és egy magyar csapattal (Százhalombattai SE) mérkőztek meg, s minden alkalommal győztesen hagyták el a pályát. A döntőben a Százhalombattai SE volt a Tengo ellenfele, s bár a meccs szoros volt (egyéniben és párosban is 2–1-re nyertek a szalontaiak, triplában pedig 2–0 volt a végeredmény), a végén a hazaiak örülhettek a tornagyőzelemnek, így két fordulót követően vezetik a nemzetközi bajnokság rangsorát. A harmadik a homonnai gárda, a negyedik pedig a kassai együttes lett. A lengyel Lodzs és a szlovák Nagyrőce nem vett részt a szalontai tornán.

„A győzelem mellett annak örülök leginkább, hogy a csapat fiataljai éltek a bizalommal és remekül játszottak a tornán. Jó volt látni Nagy Darius, Csősz Krisztián, Ilyés Gergő és Denis Purja magabiztos játékát, akik jól kiegészítették a már tapasztaltnak számító Georgel Bobiş, Sorean László, Sorean Alex és Bagosi István teljesítményét” – értékelte a hétvégi tornát id. Sorean László a hajdúvárosi csapat vezetője.

A hajdúvárosi Interliga forduló résztvevői

A hajdúvárosi Interliga forduló résztvevői

Szombaton újabb mérkőzéseket játszanak majd Szalontán a Sándor Péter Sportcsarnokban, ahol a Tengo felnőtt csapata a Temesvári Futnet SK-t fogadja 11.30 órától, az ifik pedig a Kolozsvári JSF együttesét látják vendégül a román bajnokságban. Az Interliga kéthónapos szünetet vesz, szeptemberben viszont két forduló (Nagyrőcén és Lodzsban) és egy rájátszás vár majd a címvédő Tengo SK-ra.