Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Hazai pályán kezd a Nagyváradi Luceafărul

Tegnap délben kisorsolták a román másodosztályú labdarúgó-bajnokság 2017–2018-as idényének programját. Az augusztus 5-én kezdődő idényt hazai pályán kezdi majd a Nagyváradi Luceafărul, amelynek ellenfele a Resicabányai Metalul lesz, de előfordulhat, hogy a vendégcsapat Snagovi Sportul néven érkezik majd Váradra.

Saját közönségük előtt debütálnak a váradiak

Saját közönségük előtt debütálnak a váradiak

 

Végleges program?

A pontvadászatba húsz együttes nevezett be, de könnyen előfordulhat, hogy csak 18 gárda vág majd neki a küzdelemnek, ugyanis a Resicabányai Metalul és a Suceavai Foresta sorsáról a Román Labdarúgó-szövetség végrehajtó bizottsága dönt majd a napokban. Mindkét együttes szereplése kétséges, amennyiben nem kapnak indulási jogot, akkor a bajnokságot újrasorsolják. Ebben az esetben kiesik a 19-es és a 20-as számmal ellátott két gárda, s 18-as Berger-táblán határozzák majd meg az őszi idény műsorát. Ez esetben is hazai pályán kezd majd a váradi csapat.

A tegnap kisorsolt program szerint a váradi piros-kékek a második fordulóban, augusztus 12-én is hazai közönség előtt lépnek majd pályára, az ellenfél az újonc Temesvári Ripensia lesz. Arról még nem született döntés, hogy a Blidár János által támogatott gárda a váradi Bodola Gyula Stadionban vagy pedig Váradszentmártonban játssza majd mérkőzéseit.

 

Új képviselő

A másodosztályú csapatok új képviselőt választottak az RLSZ végrehajtó bizottságába. A Ştefan Stana távozását követően megüresedett helyet Marcel Ghergu a Târgoviştei Chindia elnöke tölti majd be a jövő évben esedékes választásokig. Ami a harmadosztályú együtteseket illeti, ott is választásokat tartanak majd egy hét múlva. Alexa Krenek (a Fugyivásárhelyi SK elnöke azért veszítette el mandátumát, mert csapata kiesett a harmadosztályból) megüresedett helyére választanak majd képviselőt a csapatok.

Az RLSZ által kiadott információk szerint az őszi idény december másodikán zárul (a visszavágók első két fordulójára is sor kerül majd), a tavaszi idény 2018. február 24-én kezdődik, míg a bajnokság június másodikán ér véget. Idén két hétközi fordulóra kerül sor, augusztus 23-án és november 8-én, emellett négy Román Kupa játéknapot is beiktattak, szeptember 13-ra, október 4-re és 25-re, valamint november 29-re.

 

További ellenfelek

A Luceafărul programja: augusztus 5-én a Resicabányai Metalul ellen (hazai pályán), augusztus 12-én a Temesvári Ripensia ellen (hazai pályán), augusztus 19-én a Marosvásáérhelyi ASA ellen (idegenben), augusztus 23-án Brăila ellen (hazai pályán), augusztus 26-án a Piteşti-i ellen (idegenben), szeptember 2-án Târgovişte ellen (hazai pályán), szeptember 9-én a Metaloglobus ellen (idegenben), szeptember 16-án Clinceni ellen (hazai pályán), szeptember 23-án a Mioveni-i SK ellen (idegenben), szeptember 30-án Hermannstadt ellen (hazai pályán), október 7-én Baloteşti ellen (idegenben), október 14-én Afumaţi ellen (hazai pályán), október 21-án Călăraşi ellen (idegenben), október 28-án Szatmárnémeti ellen (hazai pályán), november 4-én Arad ellen (idegenben), november 8-án a Pandurii ellen (hazai pályán), november 15-én a Temesvári Poli ellen (idegenben), november 18-án Miroslava ellen (otthon), november 25-én Suceava ellen (idegenben).

A nyitóforduló teljes párosítása: Váradi Luceafărul Oradea–Resicabányai Metalul, Temesvári Ripensia–Suceavai Foresta, Marosvásárhelyi ASA–Miroslavai Ştiinţa, Brăilai Dacia Unirea–Temesvári ASU Politehnica, Piteşti-i SCM–Târgu Jiui Pandurii, Târgoviştei Chindia–Aradi UTA Öreg Hölgy, Bukaresti Metaloglobus–Szatmárnémeti Olimpia, Clinceni-i Academica–Călăraşi Dunărea, Mioveni-i SK–Afumaţi-i SK, Hermannstadti AFC–Baloteşti-i SK.