Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Hazai pályán kezd a Bihar FC

A Román Labdarúgó-szövetség (RLSZ) székhelyén megtartották a másodosztályú bajnokság programjának sorsolását. A Nagyváradi Bihar FC augusztus 29-én, a Bodola Gyula Stadionban fogadja a Mioveni-i SK-t.

A Bihar FC hazai közönség előtt kezdi az új idényt

A Bihar FC hazai közönség előtt kezdi az új idényt

A másodosztály küzdelme két csoportban folyik, a váradiak a nyugati szériában kaptak helyet. Bár a Bihar FC háza táján nem rendeződtek a problémák (egyelőre nem lehet teljesen biztosra venni, hogy pályára tud-e lépni a piros-kék gárda a nyitófordulóban). A váradi klub tulajdonosa, a Bihar Megyei Tanács egyelőre még nem mondott igent a Bihar FC-t támogatni szándékozó (a közel egymillió eurós adósságot kifizetni akaró) magánbefektető ajánlatára.

A bajnokság augusztus 29-én kezdődik, a Bihar FC hazai pályán kezd. Ellenfele a Mioveni-i SK lesz. A nyugati csoport nyitófordulójának további mérkőzései: Tatrangi Unirea–Pankotai Şoimii, Aradi UT Öreg Hölgy–Medgyesi Gaz Metan, Târgoviştei Chindia–Kolozsvári Universitatea, Resicabányai Metalul–Szatmárnémeti Olimpia, Karánsebesi FC–Râmnicu Vâlceai VSK, Nagybányai FC–Brassói FC. A keleti csoport első fordujában: Pojorâtai Bucovina–Buzăui Gloria, Brăila

Dacia Unirea–Suceavai Rapid CFR, Călăraşi-i Dunărea–Bákói FC, Clinceni-i Academia–Galaci Oţelul, Dorohoi-i FCM–Berceni-i ACS, Bukaresti Rapid–Baloteşti-i SK, Piatra Neamţi Ceahlăul–Konstancai Farul.

Annyi bizonyos, hogy a Bihar FC-re kemény feladat vár, ugyanis az idény végén 11 csapat búcsúzik a másodosztálytól. Mindkét csoportból öt-öt csapat esik ki, míg a kilencedik helyen záró gárdák egymással játszanak osztályozót, a vesztes pedig csatlakozik a kiesőkhöz.

 

Ma a harmadosztályban

A harmadosztályban érdekelt csapatok ma délben ismerik meg a 2015–2016-os bajnokság menetrendjét. A küzdelemben két bihari csapat vesz részt, a Fugyivásárhelyi SK és a Nagyváradi Luceafărul SK. A bihariak ellenfelei a Zilahi FC, a Máramarosszigeti VSK, a Zsuk FC, a Szászrégeni Avântul, a Radnóti FC, a Csíkszeredai AFK, a Kolozsvári Sănătatea, a Galdai Industria, a Receai AFC, a Bălani Luceafărul, a Székelyudvarhelyi AFC és a Dési Unirea lesznek. A bajnokság augusztus 28-án kezdődik.

 

A megyei bajnokság már a hétvégén útjára indul

A megyei bajnokság már a hétvégén útjára indul

 

Sorsoltak a megyében is

A megyei első és másodosztályban szereplő együttesek egy héttel hamarabb kezdenek az országos másod- és harmadosztálynál, így már a hétvégén pályára lépnek az új idény első fordulójában. Amint arról már pénteki lapszámunkban beszámoltunk, a negyedik ligaként ismert első osztályban változás történt, ugyanis a Bondoraszói Poiana helyét a Céckei Locadin vette át. A Bihar FC II helyzete szintén bizonytalan a váradi klub vezetői szerdáig kaptak haladékot, hogy rendezzék adósságukat a BMLE felé, ellenkező esetben, nem vehetnek részt a küzdelemben. A felnőtt csapat mellett a klub ifjúsági együtteseit is érzékenyen érinti a kizárás, hiszen a Bihar FC hat utánpótlás gárdával vágott volna neki a szezonnak.

A megyei elso ősztály nyitófordulójának párosítása: Bihardiószegi SK–Vaskohsziklás, Harangmező–Élesd, Bors–Nagyszalonta, Madarász–Partium FC, Margittai Viitorul–Céckei Locadin, Biharszentandrás–Nagyváradi Egyetemi FC, Mihályfalvi Unirea–Nagyváradi Bihar FC II, Keményfoki Victoria–Belényesi Bihorul.

 

Másodosztályú program

A megyei másodosztályban szintén véglegesítették a csoportbeosztást, így kialakult a 2015–2016-os idény programja is. Az Északi és a Déli csoportban is egyaránt 16 csapat szerepel, az első fordulóra a hétvégén kerül sor. Az Északi csoport programja: Nagyváradi Frontiera–Hegyközszentimklósi Toldy, Váradszentmártoni KSK–Székelyhídi SK, Hegyközpályi FC–Bihari Földvár, Fugyivásárhelyi SK II–Alsólugasi Bihorul, Tatarosi Sageata–Révi SE, Esküllői Inter–Barátkai Unirea, Berettyószéplaki VOinta–Nagyváradi Bihorul SPoritskola, Vársonkolyosi Minerul–Mezőtelegdi Foresta.

A Déli csoport programja: Tulkai Victoria–Illye Voinţa, Gyapjui Dacia–Köröstarjáni Viitorul, Biharrósai Unirea–Cséffai SE, Biharkabai Gloria–Feketebátori Inter, Vaskohi Biharea–Biardobrosdi Vulturul, Bontesdi Zorile–Gurani-i Padis Bihorul, Mácsapusztai Unirea–Körösszegi Voinţa, Alsokocsobai Izvorul–Nagyváradi Liberty, Bontesdi Zorile–Gurani-i Padisul Bihorul.