Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Hazai medencében selejteznek a pólózók

Az Európai Úszószövetség (LEN) elkészítette a férfi vízilabda Bajnokok Ligája selejtezőjének csoportbeosztását. A sorsolást Máltán ejtették meg, azt követően, hogy három városban befejeződtek az első selejtezőkör küzdelmei.

Nemzetközi selejtezőn debütál a megfiatalított váradi vízilabdacsapat

Nemzetközi selejtezőn debütál a megfiatalított váradi vízilabdacsapat

 

A román bajnokságban ezüstérmet szerző Nagyváradi VSK-Digi hazai közönség előtt küzdhet a továbbjutásért. A nyári szünetben igencsak átalakított és megfiatalított gárda a H jelzésű csoportban szerepel majd, s bár saját közönsége előtt játssza majd a mérkőzéseket, az ellenfelek igencsak erősek lesznek. Dorin Costrăs és Ciprian Cîmpianu edzők csapata a görög Vuliagmeni, a szerb Belgrádi Vörös Csillag és az orosz Sintez Kazany ellen száll majd harcba a továbbjutásért. A selejtezőre szeptember 29. és október elseje között kerül sor a Ioan Alexandrescu Uszodában.

 

Spanyolországi alapozás

A váradiak Spanyolországban készülnek a selejtezőre. Az egyhetes alapozás során az ibériai bajnokság három élcsapatával, a Terrassa, a Matarro és a Barceloneta gárdájával játszanak majd felkészülési mérkőzést. A keret tagjai: Gojko Pjetlovic, Raul Gavriş – kapusok, valamint Jesse Koopman, Marc Rocca, Ramiro Georgescu, Szabó Roland, Szabó István, Váncsik Levente, Gergelyfi Róbert, Max Costa, Kováts Viktor, Bogdan Remeş, Cristian Dobre, Nichita Ilisie mezőnyjátékosok.

 

Selejtező csoportok

A második selejtezőkör további három csoportban zajlik majd. A két magyar csapat egy csoportba került, az F jelzésűbe, és nem kell külföldre utazniuk, ugyanis a tornát az OSC rendezi. A további résztvevők, az E csoportban: Mladost Zágráb (horvát), Duisburg (német), Szpartak Volgográd (orosz), Hadran Herceg Novi (montenegrói), a G csoportban: Brescia (olasz), Sabadell (spanyol), Utrecht (holland), Mornar Split (horvát).

A harmadik selejtezőkörben szokás szerint csoportelsőket csoportmásodikokkal sorsolnak össze és négy páros mérkőzés lesz a főtáblára jutásért. Az első meccseket október 14-én, a visszavágókat október 18-án rendezik meg.

 

Főtáblán a Steaua

A megnövekedett létszámú főtáblán 14 meccset játszik minden csapat – október 25. és 2018. május 9. között. A két csoport beosztását már elkészítették. Az A csoportban kapott helyet a Dinamo Moszkva (orosz), a Jug Dubrovnik (horvát), a CNA Barceloneta (spanyol), a Waspo Hannover (német), a B jelű selejtezőpárharc győztese, a Partizan Belgrád (szerb), a C jelű selejtezőpárharc győztese, valamint az Olympiakos Pireusz (görög). A B csoportban szerepel majd a román bajnok Bukaresti Steaua (a VSK-Diginek felkínált zöld kártya megvásárlásával jutott fel a főtáblára), ellenfelei pedig az Olympic Nice (francia), a D jelű selejtezőpárharc győztese, az A jelű selejtezőpárharc győztese, a AZC Alphen (holland), a Pro Recco (olasz), a Berlini Spandau 04 (német) és a magyar bajnok Szolnok lesznek.

Az új rendszerű döntő, a final eight (nyolc csapat részvételével) 2018. június 7-8-9-én lesz, Genovában, a házigazda a Pro Recco. E torna első napján már a csoportelsők is medencébe szállnak, az ellentétes csoportból érkező negyedik helyezettel vívnak negyeddöntőt.