Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Hazai közönség előtt kezd a kosárlabdacsapat

A Román Kosárlabda Szövetség (RKSZ) elkészítette a honi férfi és női élvonal 2016–2017-es idényének programját.

Saját közönsége előtt kezdi az új idényt a férfi kosárabdacsapat

Saját közönsége előtt kezdi az új idényt a férfi kosárabdacsapat

A legutóbbi bajnokságban bronzérmes Nagyváradi VSK-ESK férfi csapata a kisdöntőben legyőzött ellenfelével, a Nagyszebeni ESK-val találja magát szemben a nyitófordulóban. A találkozóra a váradi Antonio Alexe Sportcsarnokban kerül sor október hetedikén. Ezt követően a Bukaresti Dinamo otthonában lép pályára Cristian Achim edző csapata (október 14.), majd pedig az újonc Jászvásári Polit fogadja hazai közönség előtt. A további ellenfelek: Marosvásárhelyi KK (október 28., idegenben), Galaci Phoenix (november 4., idegenben), Craiovai SCMU (november 11., hazai pályán), Kolozsvári UBT (december 2., idegenben), Temesvári KK (december 9., hazai pályán), Piteşti-i BCMU (december 16., idegenben), Temesvári Timba (december 23., hazai pályán) és Bukaresti Steaua (december 28., hazai pályán).

A visszavágókra 2018. január 4. és március 24. között kerül sor. Ezt követően a legjobb hat csapat a felsőházi rájátszásban, a 7–12. helyeken záró együttesek pedig az alsóházi rájátszásban folytatják március 28. – április 28. között, így alakul ki a legjobb nyolc gárda sorrendje. A legjobb hat csapathoz az alsóházi küzdelem első két helyezettje csatlakozik, majd a rájátszásban, ahol a már egyenes kieséses rendszerben folytatódik a küzdelem, május 3. és június 15. között.

A váradiak a nemzetközi porondon is bizonyíthatnak, s két párharcot kell megnyerniük az Európa-kupa főtáblájára kerüléshez. A pénteki sorsolás előtt annyi biztos, hogy az első körmérkőzésekre szeptember 20-án és 27-én kerül sor, a győztesek pedig október 4-én és 11-én folytatják a küzdelmet. A 2015–2016-os idényben bajnoki címet szerző VSK-nak tavaly sikerült felkerülnie a BL főtáblájára, ahol tisztesen helytállt. Jelenleg csak a szakmai stáb maradása biztos, miután a VSK vezetői már korábban bejelentették, szerződést hosszabbítanak Cristian Achim edzővel és segítőjével, Milan Mitroviccsal. A keretről egyelőre semmilyen információt nem adott ki a klub.