Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Havonta lesznek konzuli napok Élesden

Amint azt már hírül adtuk, a közelmúltban felavatták Élesden az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt Sebes-Körös-völgyi irodáját és szórványközpontját.
Az iroda munkatársai, az országos irodahálózat munkájához csatlakozva a honosítási dossziék összeállításában és a választási jegyzékbe történő regisztráció kapcsán nyújtanak segítséget. Mindemellett a különböző hazai hivatalos ügyek intézésében is igyekeznek segíteni az igénylőknek.
Egy hét leforgása alatt 14 honosítási dossziét állítottak öszsze, így október 22-én, az első kihelyezett konzuli napon összesen 19 személy számára vált lehetővé a magyar állampolgárság igénylése. A számok azt mutatják, hogy szükség van az iroda munkájára, éppen ezért a kolozsvári főkonzulátussal való együttműködés értelmében ezentúl havi rendszerességgel tartanak konzuli napokat az irodában.
További információkért az EMNP–EMNT Sebes-Körös-völgyi irodájának munkatársaihoz (Élesd, Sólyomkő/Soimul negyed, T tömbház, földszint) fordulhatnak, naponta 8.30–12.30 óra között. Kálmán Gabriella irodavezető a 0743/830-162-es telefonszámon érhető el.

Havonta