Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Hatten lesz Franklint utódja

Alig több mint egy hét múlva, augusztus 8-án kezdi meg az új idényre való felkészülést a Nagyváradi VSK férfi kosárlabdacsapata. A klubvezetésnek sikerült pótolnia a Lengyelországba igazolt irányítót és csapatkapitányt, William Franklint. Az irányítói posztra ezúttal is tengerentúli játékost választottak a VSK vezetői, így a 2014–2015-ös idényben az amerikai Marcus Hatten foglalja majd el az egyes számú posztot a csapaton belül. A 186 cm magas kosárlabdázó legutóbb a német élvonalban szereplő Mittelduetscher (a Bundesliga 9. helyén zárt a 2013–2014-es szezonban) együttesét erősítette, 25 meccsen lépett pályára, s 13,6-os pontátlagot produkált, emellett 5 gólpasszt adott, de a lepattanó (3,8) valamint a labdaszerzésben (2,2) is jó átlagokat produkált. Idén áprilisban a hónap játékosának választották meg a Bundesligában. Európában lengyel, spanyol, izraeli, olasz, belga és görög csapatoknál játszott még a színes bőrű irányító.

A VSK férfi kézilabdacsapata már elkezdte a felkészülést, s 16 főst kerettel jelenleg Biharfüreden edzőtáborozik Sebastian Tudor edző irányításával.

Hatten valtja

Marcus Hatten lesz a VSK új iránytója