Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Hátrányból fordítva nyert a Bihar FC

Felkészülési mérkőzéssel zárta a Félixfürdőn megtartott edzőtábort a Nagyváradi Bihar FC labdarúgócsapata. A piros-kékek szombati ellenfele a harmadosztályban szereplő Borossebesi Naţional volt a Bodola Gyula Stadionban.

 

A kánikulában megrendezett mérkőzésen a vendégek szereztek vezetést Beurean révén, aki a Váradot is megjárt Alin Coţan passzát értésesítette a 15. percben (0–1). Az egyenlítés a 41. percben sikerült a hazaiaknak, Florin Pop fordulásból lőtte ki az aradiak kapuját, Sebastian Ianc beadása után. A győztes gólt Ianc szerezte az 56. percben, akikor is a Lukács Rajmondtól kapott labdával kicselezett egy védőt és az aradiak akpusát is, majd elegánsan a hálóba emelt (2–1).

Gheorghe Ghiţ edző a következő összeállítású csapatot küldte pályára: Sălăjan (32., Fildan, 63., Smaranda) – Mihuţ (69., Bactăr), Fl. Lazăr – (85., O. Ghilea), Letan, A. Achim – S. Ianc (75., O. Popa), Bic (46., Sfârlea), M. Popa (69., Ţoca), Sorian (63., Haş), Fl. Pop (80., Nichita) – Hadăr (46., Lukács R.). A vendégeknél több volt bihari labdarúgó is szerepet kapott, a már említett Coţan mellett Jude (Luceafărul), Galea (Liberty) és Higyed (Belényes) is pályára lépett.

„Jó és kevésbé elfogadható dolgokat is produkáltunk a meccsen, amelyen nem a győzelem megszerzése volt számunkra az elsődleges cél, hanem a csapat összekovácsolása. Van még min dolgozni, de a bajnoki rajtig hátralévő idő elegendő lesz egy ütőképes gárda kialakításához” – mondta a meccs után a váradiak szakvezetője. Szombaton a Harangmezői FC lesz a váradiak ellenfele, szintén a Bodola-stadionban.

 

(boros)