Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Hatodszor is magyar szilveszter Belényesben

Nem szakadt vége a hagyománynak a Fekete-Körös völgyében, hatodik alkalommal rendezték meg a magyar szilveszteri mulatságot.

Több mint százan kezdtek gyülekezni már este nyolc óra után a megszokott helyen, a Bunta vendéglőben, ahol az alkalomhoz méltóan feldíszített terem és ízlésesen megterített asztalok várták a mulatni vágyókat.

hatodszor 1

De nem csak a felnőtteknek szólt a meghívó, gyereksereg is színesítette a társaságot, mert ahogy nincs lakodalom gyerekzsivaj nélkül, az óévbúcsúztató is unalmas lett volna nélkülük. Fontos volt, mert így legalább láthatják, tapasztalhatják, és majd később továbbvihetik és igényelhetik ezt a sajátos „magyaros” szórakozást.

Nem kellett sokáig kéretni a vendégsereget, mert rövid időn belül, egy-egy korty hangulatderítő után már mindenki táncolt, természetesen a köröstárkányi Royal, mint „törzszenekar” húzta a jobbnál-jobb nótákat, örökzöldeket, a mindenkinek kedvére való slágereket. Nemi is volt a parkett üres, csak néha-néha ültek le a mulatozók a finom ennivalók mellé, hogy energiát merítsenek egy újabb keringőre vagy csárdásra.

hatodszor 2

Éjfélkor durrantak a pezsgők és folytatódott az önfeledt szórakozás, egészen a hagyományos „magyar” egyórai repetára, amikor a szervezők rövid köszöntője és természetesen a Himnusz eléneklése után felvágták az RMDSZ-tortát.

Hajnalig folytatódott a mókás, hangulatos szórakozás, és aki felfrissülésre vágyott belekóstolhatott az újévi kemény hidegbe, –7 fokot hozott 2016.

Mikló Ernő és Szarvadi Gyula főszervezők, és természetesen a belényesvidéki RMDSZ elnökök nagy megelégedettségüket fejezték ki az eseménnyel kapcsolatban, sikeresen összehozva a magyarságot egy tartalmas és igényes rendezvényre.

Kovács Zoltán
Belényes