Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Hatgólos siker szükséges a pólócsapat továbbjutásáho

A Bajnokok Ligája csoportkörébe kerülésért küzd a Nagyváradi VSK-Digi férfi vízilabdacsapata, amely ma 19 órától a német bajnokság ezüstérmesével játszik sorsdöntő meccset.

Kemény csata vár a VSK-Digi pólócsapatára

Kemény csata vár a VSK-Digi pólócsapatára

A találkozóra a Ioan Alexandrescu Uszodában kerül sor, a belépés ingyenes. A Waspo Hannover elleni mérkőzést a Digi Sport csatorna is közvetíti.

A váradi csapat nincs könnyű helyzetben, ugyanis ötgólos hátrányt kell ledolgoznia annak érdekében, hogy ismét bekerüljön a legfontosabb európai kupa csoportkörébe.

Az október 26-án, Brémában lejátszott első mérkőzésen (a hannoveri uszoda felújítás alatt áll, ezért nem ott játszottak a csapatok) öt góllal volt jobb a hannoveri együttes, amely így a párharc esélyesévé lépett elő, ám a váradiak nem adják fel, s bíznak benne, hogy sikerül majd ledolgozni az első látásra tetemesnek tűnő hátrányt. Ötgólos siker esetén ötméteresek döntenek majd a továbbjutásról.

Az első meccsen Mihnea Gheorghe (2), Tiberiu Negrean (1), Nicolae Diaconu (2), Andrfei Creţu (1) és Max Costa (1) szerezték a váradi csapat góljait. A VSK-Digi keretének tagjai: Gojko Pjetlovics, Dorin Creţu – Mihnea Gheorghe, Tiberiu Negrean, Nicolae Diaconu, Mihnea Chioveanu, Andrei Prioteasa, Borisz Pavlovics, Mateja Aszanovics, Andrei Creţu, Ramiro Georgescu, Maximilian Costa, Bogdan Remeş. Edző: Kádár Kálmán, segítője: Gheorghe Dunca.

A BL-rájátszás visszavágóinak programja, zárójelben az első meccs eredményei: Jadran Carine Herceg Novi (montenegrói)–AN Brescia (olasz) – (5–14), ZF Eger (magyar)–Primorje Rijeka (horvát) – (12–6), SM Verona (olasz)–OSC Újbuda (magyar) – (6–10). A győztesek a BL-csoportkörében, a vesztesek az Eurocup negyeddöntőjében folytatják.