Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Határrendészeket avattak Váradon

A frankofónia jegyében, a július 14-i francia nemzeti ünnepen, az úgynevezett Bastille-napon avatták fel Nagyváradon az Avram Iancu Határrendészeti Főiskola frissen végzett növendékeit. Az ünnepségen jelen volt többek közt Ioan Buda, a Határrendészet országos vezetője, Florin Andrei a belügyminisztérium kiképzési osztályának vezetője, valamint Liviu Gheţău, az Országos Rendőr-főkapitányság igazgatóságának alelnöke is. Ugyancsak jelen voltak a belügyminisztérium és a határrendészeti főiskola helyi egységvezetői, a Moldovai Köztársaság Határrendészetének küldöttsége, és a végzősök rokonai, barátai, az ország minden szegletéből.

hatarrendeszeket 1

A pénteken „elballagott” növendékek a határrendészeti iskola 24-ik évfolyamát végezték el. A 79 diákot (14 lány is 65 fiú) kétévnyi iskoláztatás után avatták fel. A 2017-es végzősök átlagmédiája 8,73 volt. Az ünnepség keretében érdemokleveleket is osztottak a legjobb vizsgaeredményt elérő öt diáknak. Az évfolyamelső Anişoara Ţugui (9,64-es média) nevét fel is gravírozzák az intézmény érdemtáblájára. A végzős diákokat a médiájuk alapján osztották be a határrendészet különböző területi kirendeltségeihez, hat hónapra szóló kezdőszerződéssel.

Sz. G. T.