Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Határidőre elkészülhet a főtér

A hivatalos álláspont szerint a terveknek megfelelően haladnak a nagyváradi Szent László (ma Unirii) tér átépítésével. Az európai uniós finanszírozású beruházással december 31-jéig kell elszámolnia az önkormányzatnak, a szerződésben foglaltak szerint eddig a munkát is be kell fejezni.

Fotó: Csikos Rolland

Fotó: Csikos Rolland

A főteret idén februrár 16-án kezdték el átépíteni. A közműveket felújították, az elektromos vezetékeket a föld alá helyezték, és ami a legtöbb embert érint: az új téren gyökeresen korlátozzák a gépkocsiforgalmat, és a nagy részét a gyalogosoknak alakították ki.

December elejére a tervezett négy szökőkútból hármat már megépítettek, és kezdik az utolsó munkálatait is. Sok helyen már elültették a fákat, a bokrokat és a cserjéket. Jelenleg Mihály vajda szobra körül, valamint a tér keleti oldalán, a Fekete Sas-palota mellett tüsténkednek a munkások. A térkövezést végző szakemberek még a román nemzeti ünnepen is dolgoztak.