Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Hat éremmel zártak a váradi cselgáncsozók

A hétvégén a váradi Antonio Alexe Sportcsarnok adott otthont a cselgáncs Román Kupa idei döntőjének. A kétnapos megmérettetésen 136 sportoló, köztük a váradi VSK-Liberty SK tagjai léptek tatamira. A hazaiaktól több alapember is sérülés miatt hiányzott, de így is hat éremmel zárta a küzdelmet az Emil Morar–Aurelian Fleisz-edzőpáros vezette gárda.

Szőke László aranyérmes lett a Román Kupán

Szőke László aranyérmes lett a Román Kupán

Andreea Florian (63 kg-os súlycsoport) és Szőke László (73 kg) megnyerte kategóriáját, míg Farkas Bertalan második lett (66 kg). A három bronzérmet Adrian Merge (81 kg), Farkas Zoltán (90 kg) és Daniel Matei (+100 kg) szerezték. A hiányzók között volt Ioana Hanas (48 kg), Lorena Podelenczki (78 kg), Dan Fâşie (73 kg) és Valentin Radu (100 kg), míg a váradi cselgáncs olimpiai reménysége, Larisa Floriant a közelgő felnőtt Európa-bajnokságra való tekintettel pihentették, annak érdekében, hogy megóvják egy esetleges sérüléstől. A hiányzók táborát gyarapító Vlad Vişan nemzetközi megmérettetésen lépett tatamira a hétvégén.

A csapatversenyben a VSK-Liberty SK harmadik helyen zárt a Kolozsvári VSK-Bukaresti Dinamo, valamint a Piteşti-i ESK mögött.