Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Használják fel a támogatásokat

Tisztújításról és a támogatások felhasználásának fontosságáról is veszély Ioan Mang (képünkön), a Szociáldemokrata Párt (PSD) Bihar megyei elnöke pénteken.

Bár eddig senki nem állt ezzel a nyilvánossá elé, az augusztus 5-i költségvetés módosításkor 66,8 millió lejt kaptak az önkormányzatok, mondta Ioan Mang, aki azt is hozzátette a Bihar megyei tanácsnak 22,1 millió lejt kapott, emellett más összegeket is útfelújításokra, a nagyváradi önkormányzatnak pedig 2,9 millió lej jutott. A legtöbb város kapott pénzt, Vaskoht, Vaskosziklást és Diófást kivéve, ezeknek ugyanis nagyobb volt a költségvetésük, mint két-három évvel ezelőtt.

hasznaljak

A megyei elnök azt is elmondta: a kezdeti 28 millió lej mellé újabb 22 millió lej érkezett a helyi fejlesztési alaptól, ezet az összeget útépítésre, vízbevezetésre és csatornázásra használhatják fel. Gondot jelent ugyanakkor, hogy több helyen lassabban haladnak a munkálatok a tervezettnél, ezrét felkéri mind az elöljárókat, mind a kivitelezőket, hogy gyorsítsanak a munka ütemén, kár lenne, ha a rendelkezésre álló pénzt nem tudnák felhasználni a késés miatt. Mang a belényesi útról is beszélt, melynek felújítására szeptember 8-án három kivitelezővel aláírták a szerződést, a cégcsoportoknak 75 napjuk lesz az elhíresült út felújítására.

A pártelnök azt is elmondta. szeptember 18-án 17 órától tartják a PSD megyei kongresszusát a Szakszervezetek Művelődési Házában. A 720 küldött kiválasztja az október elején esedékes országos kongresszusra a küldötteket, és a megyei tisztújítást is megejtik.

Fried Noémi Lujza