Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Hároméves a Szent Erzsébet Otthon

A Caritas Catolica által működtetett nagyváradi Szent Erzsébet Szociális Gondozóközpont fennállásának harmadik évfordulóját ünnepelték meg közösen az intézmény lakói, dolgozói, valamint a Caritas vezetősége, hétfőn. Az ünnepi alkalommal ft. Böcskei László római katolikus megyéspüspök mutatott be hálaadó szentmisét az otthonban, a prédikáció szolgálatát nt. Pálos István, váradszőllősi plébános végezte. A szertartáson közreműködtek még Kovács Zsolt, Egeli József, Rajna József és Vakon Zsolt atyák.

haromeves 1

Az ünnepi szentmisét követően a Kataning Egyesület művészei önkéntesen magyar nótákkal, operett-részletekkel és versekkel szórakoztatták az intézményben gondozott szépkorúakat, felidézve fiatalkoruk slágereit. Az ünnepséget még szebbé tette Szőke Edit, az otthon önkéntes kertésze is, aki az évforduló alkalmából gyönyörű virágdíszítéssel ajándékozta meg a közösséget.

A Szent Erzsébet Szociális Gondozóközpont jelenleg teljes kapacitással működik. 34 idős személy számára biztosítanak itt 24 órás felügyeletet, orvosi ellátást étkeztetést, illetve szabadidős és rekreációs programokat. Az otthon legidősebb lakója a jelenleg 97 éves Simu? Maria (Manci néni).

Sz. G. T.