Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Három díjat hoztak haza a színházi fesztiválról

A június 10–18. között megtartott XXIV. Nagybányai „Atelier” Nemzetközi Színházi Fesztivál június 18-i, vasárnapi díjkiosztóján a nagyváradi Regina Maria Színház Iosif Vulcan Társulatának Leonce és Léna című darabja három díjat zsebelt be.

harom dijat hoztak

Georg Büchner 1836-ban írt három felvonásos komédiájának a nagyváradi Iosif Vulcan Társulat csapata által színpadra vitt változata három díjat hozott haza a Nagybányai „Atelier” Nemzetközi Színházi Fesztiválról.

A neves színházi esemény hat díjat ítél oda évente a következő kategóriákban: a zsűri különdíja, a legjobb díszlettervező, a legjobb színésznő, a legjobb színész, a legjobb rendező és a legjobb előadás. A nagyváradi társulat a Leonce és Léna, valamint A barakk darabokkal indult a versenyen. A Cristian Ban elnökletével Gabriela Lupuból, Lorena Copilból, Ştefan Caramanból és Ioan Botişból álló zsűri a Leonce és Léna darabot tüntette ki a következő kategóriákban: a zsűri zenei különdíját Ada Milea kapta; aki Paul Covaci Charles Darwin portréját kapta díjként, a legjobb díszletfestő Adrian Damian lett, aki Agatha Hory Mnester táncol című munkáját vehette át; és a legjobb színésznek járó díjat Richard Balint kapta Vasile Naşcu Eugene Ionesco portréja című alkotásának formájában.

A darab mindezek mellett két közönségdíjban is részesült: Richard Balint elnyerte a legjobb színész díját Valerio megformálásáért, Adrian Damian pedig, mint legjobb szcenográfus kapott elismerést.

Sz. M.