Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Harmadszor döntőzhet a váradi kosárlabdacsapat

Fennállása óta harmadszor került be a Román Kupa négyes döntőjébe a Nagyváradi VSK-ESK férfi kosárlabdacsapata.

A hazai pályán elért egypontos sikert követően Cristian Achim együttese négy ponttal győzte a Bukaresti Steauánál a negyeddöntő visszavágóján, így összesítésben öt ponttal bizonyult jobbnak riválisánál. A találkozót remekül kezdték a váradiak, akik 11 pontos előnnyel zárták a nyitónegyedet (25–14). A folytatásban fordított a hazai csapat (30–29), ám a nagyszünetig egy pontot (42–41) megőrzött a fórból a VSK. A térfélcserét követő n nyílttá vált a küzdelem, a Steaua átvette nemcsak az irányítást, hanem a vezetést is, így a zárónegyed előtt 59–56 volt a katonacsapat javára. Az utolsó tíz perc során a VSK szlovén légiósa, Miha Zupan tűnt ki a mezőnyből, sorozatban szerzett hét pontjával (59–63) fordított a VSK, amely a végén már nem engedte ki kezéből a győzelmet. Az utolsó percben még szorossá vált a csata (70–73), de két alapemberét nélkülözni kényszerülő katonacsapat (Malesevics és Nicoară kipontozódott) nem tudott újra fordítani. A végén a szabaddobásokat pontra váltó váradiak örülhettek. A VSK kettős győzelemmel jutott be a kupadöntő négyes tornájára, ahol harmadszor küzdhet a serlegért (2012-ben harmadik, 2014-ben pedig második volt). Cristian Achim együttese idén már harmadszor győzte le a Steauát, egyszer a bajnokságban, kétszer pedig a kupában, s csupán egyszer kapott ki ellenfelétől.

Mandache (a labdával) a VSK, Nicoară (14-es mezben) a Steaua legjobbja volt a találkozón (Fotó: VSK/Roby Boros)

Mandache (a labdával) a VSK, Nicoară (14-es mezben) a Steaua legjobbja volt a találkozón (Fotó: VSK/Roby Boros)

Statisztika

Bukaresti Steaua–Nagyváradi VSK-ESK 72-76 (14-25, 27-17, 18-14, 13-20). A Steaua pontszerzői: M. Paul 11 (1×3), Graham 5, W. Amis 2, Nicoară 22 (1×3), Cooper Williams 4, Marinovics 9 (3×3), Malesevics 15 (1×3), Galdikasz 4. Játszott még: Roşu, Drăguşin. Nem lépett pályára: Iliescu, B. Popa. Edző: Hristu Şapera, segitője Claudiu Fometescu. A VSK pontszerzői: Mandache 17 (3×3), Barnette 11 (1×3), Paşca 8, Sg. Pop 4, Lucsics 6, Zupan 11 (1×3), Nuhanovic 6, Franklin 13 (1×3). Játszott még: Nicolescu, Markovics, D. Popescu, Lupusavei. Edző: Cristian Achim, segitője: Milan Mitrovics. Játékvezetők: Alexandru Olaru, Mircea Şerban, Bertalan István. Szövetségi megfigyelő: Romi Stănciulescu.

Váradi öröm a szombat esti meccs végén (Fotó: VSK/Roby Boros)

Váradi öröm a szombat esti meccs végén (Fotó: VSK/Roby Boros)

 

Bajnoki meccs

A váradiaknak nincs idejük pihenésre, hiszen ma este már bajnoki meccsen lépnek pályára az európai porondon remekelő, ám hazai vizeken gyengélkedő Târgu Jiui Energia otthonában. A találkozót ősszel halasztották el, mivel a gorjiak Eurocup meccset játszottak. A 18 órakor kezdődő meccset a Digi Sport 2 közvetíti. Vasárnap este a váradi Antonio Alexe Sportcsarnokban találkozik egymással a két együttes. Az Energia szintén hazai játszott szombaton, nyolc ponttal (70–78) alulmaradva a Dinamo elleni kupanegyeddöntő első mérkőzésén.