Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Harmadik ligás ellenfél vár ma a diószegiekre

A megyei bajnok és kupagyőztes Diószegi SK focicsapata hazai közönség előtt lép pályára ma délután a Román Kupa küzdelmének második fordulójában.

Saját közönsége előtt bizonyíthat a bihari bajnokcsapat

Saját közönsége előtt bizonyíthat a bihari bajnokcsapat

 

Az ellenfél a harmadosztályban szereplő Borossebesi Naţional gárdája lesz. A találkozóra 17.30 órától kerül sor. Az előző fordulóban a Szatmár megyei győztest győzte le idegenben Víg Zoltán edző csapata. A megyei bajnok szakvezetője, aki vasárnap ünnepelte 56. születésnapját, tisztában van vele, hogy a vendégek a mérkőzés fő esélyesei, de bízik benne, hogy a nyári szünetben igencsak átalakult, erőben megfogyatkozott bihari bajnokcsapat emelt fővel zárja majd a mai találkozót. Az elmúlt idényben a borossebesiek sokáig harcban álltak a másodosztályba jutásért, ám a végén csak ötödik helyen zárták az igencsak kiegyensúlyozott küzdelmet, amelyben egyetlenegy pont döntött a bajnoki cím sorsáról.

A Szatmár megyében elért 2–0-s győzelem óta a Mihályfalvi Unireával és a Nagyváradi Atlétikai Club csapatával is összemérte erejét a diószegi együttes, amely az első találkozón 2–1-re nyert, a másodikon pedig döntetlent játszott (2–2).

20170809_171348

Hétközi forduló a másodosztályban

Az első két helyezett gárda csatájával veszi kezdetét a román focimásodosztály negyedik fordulója. Az éllovas Temesvári Ripensia a váradi Luceafărult legyőző Marosvásárhelyi ASA együttesét fogadja ma 18 órától. A találkozót a Digi Sport 1 csatorna közvetíti. Holnap további kilenc mérkőzést játszanak, köztük a váradi Bodola Gyula Stadionban sorra kerülő Luceafărul–Brăila találkozót, amelyre ingyenes a belépés. A váradi csapat gyengén kezdte a bajnokságot, s három forduló alatt egyetlen pontot tudott szerezni, pedig kétszer is hazai közönség előtt lépett pályára. A további szerdai összecsapások: Snagov–Afumaţi, Călăraşi–Baloteşti, Szatmárnémeti–Hermannstadt, Arad–Mioveni (18, Digi Sport 1), Târgu Jiu–Clinceni, ASU Poli–Metaloglobus, Miroslava–Târgovişte, Suceava–Argeş FC.