Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Harmadik lett a VSK

Erős ellenfelekkel találta szembe magát a váradi férfi kosárlabdacsapat a Temesváron megtartott felkészülési tornán.

Egy vereség és egy győzelem volt a váradiak mérlege a Béga-parton

Egy vereség és egy győzelem volt a váradiak mérlege a Béga-parton

Az első találkozón a szerb Versec (Vrsac) volt az ellenfél, a mérkőzést remekül kezdték a váradiak, akiktől Goran Gajovics volt ponterős, így a nagyszünetben 12 ponttal vezetett Cristian Achim együttese (47–35). A térfélcserét követően rákapcsoltak a szerbek, akik egy 20–8-as etappal egyenlítettek, majd a zárónegyedben sem változott az állás (85–85), így hosszabbítás következett. Utóbbiban két ponttal maradt alul a váradi gárda (101–99), amely szombaton délután a házigazda Temesvári KK ellen lépett pályára a kisdöntőben. A péntekihez hasonlóan a Sebes-Körös mentiek jól kezdték a találkozót, ám a harmadik negyedben ismét „beragadtak”, így a hazaiak fordítottak. A rendkívül szoros hajrában a váradiak bizonyultak jobbnak egyetlen ponttal (87–86). Cristian Achim edző nem számíthatott az Európa-bajnokságon részt vett Mandachéra és Nicolescura, illetve Lucian Tibârnára és Darius Melutra. A legponterősebben az irányító Obie Trotter játszott (20), de Milosevics (18), Martin Zeno (15) és Gajovics (13) is kivette részét a sikerből. Eredményes volt még Sztamenkovics, Pasalics, Valeika és Bogdan Tibârna, de Sergiu Pop és Sebastian Ionescu is pályára lépett a bronzmeccsen. A finálét a szerb csapat nyerte meg, amely egy ponttal (66–65) múlta felül a szebenieket.

Szerdán 19 órától a Szolnoki Olaj KK lesz a váradiak ellenfele az Antonio Alexe Sportcsarnokban. Szombaton (az időpont egyelőre nem ismert) a szlovákiai Kassa ellen lép pályára a VSK. Ez lesz a szeptember 20-án sorra kerülő Európa-kupa selejtező főpróbája. A váradiak idegenben kezdik a bolgár Botevgrad elleni párharcot, majd egy hétre rá hazai pályán játsszák a visszavágót.