Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Harmadik lett a román pólóválogatott Pozsonyban

Két győzelmet szerzett és két vereséget szenvedett a román férfi vízilabda-válogatott a Pozsonyban megrendezett Duna Kupán, így végül harmadikként zárt Európa legrégebbi felkészülési tornáján.

Vlad Hagiu edző együttese két győzelemmel nyitotta a Pozsonyban megrendezett erőfelmérőt, előbb Hollandiát (10–8), majd a házigazda Szlovákiát (15–8) győzte le. A harmadik találkozón remekül kezdett a csapat, amelynek gerincét a váradi VSK-Digi vízilabdázói adták, ám a végén egy góllal alul maradt a tornagyőztes ausztrálokkal szemben (8–9).

Harmadik (roman polocsapat

A tegnap délelőtt megrendezett zárófordulóban, a román csapat négy góllal (12–8) kapott ki Németországtól, így harmadik helyen zárta a tornát. A gólokat Negrean (2), A. Matei (2), Diaconu (1), Ianc (1), Ghiban (1) és Chioveanu (1). A százszázalékos teljesítményt nyújtó Ausztrália lett az első, megelőzve Németországot. A további sorrend: 4. Szlovákia, 5. Hollandia.

A román válogatott kerete: Dragoş Stoenescu, Mihai Drăguşin (kapusok), Petru Ianc, Tiberiu Negrean, Daniel Teohari, Dimitri Goanţă, Ramiro Georgescu, Nicolae Diaconu, Andrei Buşilă, Alexandru Matei, Mihnea Chioveanu, Alexandru Ghiban, Alex Popoviciu, Andrei Creţu. Utóbbi hét játékos a bajnokcsapat VSK-Digi tagja. Az előzetesen kiadott információkkal ellentétben végül mégsem utazott el a tornára Dorin Creţu, a VSK-Digi kapusa. A pozsonyi erőfelmérő után a válogatott visszatér Nagyváradra, ahol a hétvégén újabb felkészülési tornán vesz részt, majd pedig Bukarestben folytatja az alapozást a július 19-e és augusztus 4-e között sorra kerülő világbajnokságra, amelynek színhelye Barcelona lesz.

Boros Péter