Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Harmadik hittantábor Székelyhídon

Hittantábort tartanak Székelyhídon boldog Bogdánffy Szilárd vértanú püspök oltalmába ajánlva június 29.–július 3. között. A székelyhídi római katolikus ifjúsági házban rendezett ifjúsági program mottója: „Itt vagyok, Uram!”

Hittantabor Szekelyhidon (11)

Június 29-én,  hétfőn Vakon Zsolt atya, egyházmegyei ifjúsági lelkész vezetésével kezdődőt el a harmadik hittantábor Székelyhídon. A római katolikus templom zsúfolásig megtelt vidám, mosolygós gyerekekkel és felnőttekkel.

Az esemény megkoronázásaként Pintér Béla adott csodaszép érzelmes koncertet, vele együtt énekelték a gyerekek és felnőttek egyaránt  az összes dalát. Különleges, feledhetetlen műsorral készült a magyarországi énekes, aki legszebb dalait hozta el ezen a napon.

Hittantabor Szekelyhidon (1)

Vidám együtténeklés és felhőtlen boldogság járta át  a szíveket, aki ott volt, igazán közel érezhette magát Istenhez. Sok gyermek életében talán ez volt az első ilyen alkalom, ahol a popzene és az imádság találkozik. Öröm volt látni, hogy a gyermekek az éneklés és a zene által milyen felszabadultak tudnak lenni.

Éreztük a templomban Isten angyalainak a jelenlétét, akik vigyáztak, hogy az „elhintett magok” fejlődni kezdjenek a gyermeki szívekben.

Pintér Béla, a magyar modern gospel és kortárs keresztyén könnyűzene legismertebb előadója. Zenéje egyformán szól kicsiknek és nagyoknak, a hithez közel és attól távol állóknak. A Homokba kell írni, a Szeretet nem fogy el sosem vagy a Hús-vér templom című dalait több tucatnyi előadó dolgozta fel, vasárnaponként pedig ezrek éneklik őket az ország különböző felekezeti közösségeiben.

 

Kép szöveg: Tatai István