Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Hangulatosabb helyszínen a karácsonyi vásár

A Nagyváradon decemberben hagyományosan megtartott karácsonyi vásár idén helyszínt és nyitvatartási órarendet is változtatott: december 4–31. között látogatható a felújított nagyváradi vár udvarán.

A pénteken megnyitott vásárt a látogatók már a kora délutáni órákban felkeresték, de igazán nagy tömeg csak az esti órákban érkezett. A különböző kézműves termékeket, ajándéktárgyakat, élelmiszereket és italokat kínáló harminc stand között könyvekkel megrakott faházikót, megvásárolható cserepes és cserép nélküli fenyőfákat, egy körutazás erejéig kibérelhető vasutat és minden nap szolgálatot teljesítő Mikulást is lehet találni (hétköznap 17–20, szombaton 12–15, vasárnap 16.30 és19.30 óra között). Az érdeklődők kézműves műhelyekben is gyarapíthatják ismereteiket, és megmelegedhetnek egy kicsit, amíg a horgoló, kézi szövő, gyöngyfűző, nemezelő, csuhéfonó, virágkötő, hangszerkészítő, ikonfestő műhelyek kész és készülő termékeit mustrálják (különösen miután a vásári bögrébe kért forralt bor érezhetően veszíteni kezdett fűtőerejéből).

A vásár hétköznapokon 12 és 21 óra között látogatható, hétvégén pedig 10 és 21 óra között.

Szamos Mariann