Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Hang-színek a PKE-n

A nagyváradi Szent László Napok rendezvénysorozat keretében a vájt fülű lokálpatrióták is igazi csemegéhez jutottak, ugyanis Hang-színek – válogatás nagyváradi zeneszerzők alkotásaiból címet viselő komolyzenei koncertre került sor szombat délután a Partiumi Keresztény Egyetem Bartók-termében. Thurzó Zoltán zongoraművész, a Classic Arts Művészeti Egyesület elnöke bevezetőjében elmondta, ez a repertoár végül is egyedülálló, hiszen eddig kimondottan nagyváradi, illetve a városhoz kötődő zeneszerzők alkotásaiból még nem volt hasonló összeállítású hangverseny a megyeszékhelyen. Kilenc zeneszerző műveiből adtak ízelítőt a jelenlevőknrk, többek között Bartók Béla és Erkel Ferenc alkotásaiból is, ugyanis, mint ez a koncerten is elhangzott, a két zenei géniusz is több szállal kötődött a Pece-parti Párizshoz.

hang szinek

A Varadinum vonósnégyes

A koncerten fellépett a Varadinum vonósnégyes ( Costin Éva, Oláh Boglárka, Marcu Ágnes, Thurzó Sándor József), Anca Bodog, Réthi Brigitta, Szabó Annamária, Tasnádi Ferencz, Tempfli Zsolt, valamint az est szervezője, Thurzó Zoltán.

Sz. M.