Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Hamupipőke az Árkádiában

Idei második premierjével, a Hamupipőkével várja a nagyváradi Regina Maria Színház Árkádia Társulata a közönséget április 9-én, vasárnap 11 és 13 órától.

hamupipoke az arkadiaban 1

A nagyváradi Árkádia Bábtársulat színészei Charles Perrault francia meseíró 1697-ben megalkotott és a gyerekek által kedvelt történetének színpadra vitt előadásával lepik meg a nézőket, amelynek előzetesét péntek reggel tartották a résztvevők. Az ezt követő sajtótájékoztatón a bábszínészek jelenlétében Florian Silaghi, a társulat vezetője és a darab rendezője, az Aradról érkezett Adela Moldovan beszéltek.

Florian Silaghi kiemelte a darab csodás világát, amelyet a bábok mozgatási technikájában szakértő Moldovan, valamint Eustaţiu Gregorian szövegkönyve, Lupovits László zenéje és Oana Cernea szép kosztümei teremtenek meg. A vezető reményét fejezte ki, hogy nagyon sok bemutatót megér majd a darab. Adela Moldovan elmondta, a bábuk valóban életre kelnek, és olyan színházi nyelvezettel fognak szerepelni, amelyet meg kell tartani a jövő generációi számára is.

Az eladás 3-tól 7 éves korig ajánlott, és különleges érzékkel köti le a legkisebbek figyelmét is, akik láthatóan és hallhatóan élvezték és értékelték azt a péntek délelőtti előzetes bemutatón.

Jegyek keddtől péntekig még kaphatók a színház jegypénztárában, hétköznap 10 és 19 óra között, hétvégén 10 és 13 óra között vagy a www.biletmaster.ro oldalon.

Szamos Mariann