Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Hamarosan SzabadságFeszt!

A Vidéki Ifjúsági Szövetség (VIDIFISZ) július 4. és 7. között szervezi meg első alkalommal a SzabadságFeszt elnevezésű ifjúsági fesztivált, melyre a margittai városi strandon kerül sor. A rendezvény egy fesztivállal egybekötött műhelytábor, amelyen Bihar megye valamennyi ifjúsági szervezetének tagjai találkoznak, azzal a céllal, hogy minél több fiatalt szólítsanak meg, akik ifjúsági szervezetek aktív tagjai vagy legalább szimpatizánsai lehetnek.

A fesztivál két részből áll. A strand parkolójában lesz felállítva a színpad, amelyen a koncertek, táncbemutatók lesznek. Itt továbbá sörsátrak, szabadtéri étkezési lehetőség, vidámpark is működik majd. A rendezvény ezen része nyitott bárki számára és teljesen ingyenes.

A fesztivál másik része a zárt strand területén lesz. Itt lesznek a részvevők sátorhelyei, egy rendezvénysátor, mely a stand up comedy, illetve az előadások és a szervezetek közötti vetélkedők helyszíne lesz. Esténként vízi diszkó és beach party lesz. A fesztivál ezen részén elővételben megvásárolható jegyek alapján lehet részt venni. A négynapos jegy ára 30 lej, míg a napijegyekhez 15 lejért lehet hozzájutni.

Banto Pocsaly

Bántó Norbert és Pocsaly Zoltán. A megállapodás megszületett

Szerdán délután indult útjára a fesztivált népszerűsítő kampánykaraván, melynek első helyszíne a rendezvénynek helyet adó Margitta volt, ahol Bántó Norbert VIDIFISZ-elnök, illetve Pocsaly Zoltán polgármester együttműködési szándéknyilatkozatot írtak alá, melyre ha a helyi tanács is rábólint, akkor együttműködési szerződés születhet belőle.

A fesztivál július 4-én, csütörtökön veszi kezdetét, délutántól lehet regisztrálni, illetve elfoglalni a sátorhelyeket, majd este ismerkedős beach party-val indítanak a szervezők a strand medencéjében.

Július 5-én, pénteken délelőtt vizes counter strike, illetve asztaltenisz-, valamint strandröplabda-bajnokságok lesznek, majd délután 17.30-kor kerül sor a hivatalos megnyitóra. 18 órától Bihar megye humoristája, Kun Zsolt szórakoztatja majd a közönséget, ezt követően pedig színpadi kavalkád lesz, melyen megyénkbeli fiatal tehetségek mutatják be énektudásukat a színpadon. Este Bihar megyei DJ-k keverik majd a zenét, illetve medenceparti is lesz.

Július 6-án, szombaton délelőtt kezdődnek az előadások, a következő ifjúságpolitikai témakörökben: Az oktatás és munkaerőpiac közötti kapcsolat. Fiatalok beilleszkedése a munkaerőpiacra; Mire vállalkoz(z)unk?; A család mint befolyásoló tényező a „menjünk vagy maradjunk” kérdésben.

Az előadásokat követően a Szomszédnéni Produkciós Iroda szórakoztatja majd a jelenlévőket, majd ismét színpadi kavalkád lesz, este pedig a magyarországi sztárvendég, LL Junior koncertezik. A szombat este retró bulival és medence partyval zárul.

A rendezvény zárónapján, július 7-én, vasárnap délelőtt folytatódnak az ifjúságpolitikai előadások a következő témakörökben: Önkéntesség, avagy a siker egyik kulcsa; Pályáz(z)atok; Public Relation (PR, azaz közönségszolgálat) a civil életben.

Kora délelőtt a szervezetek közötti vetélkedőket tartják meg, majd eredményhirdetés, illetve ismét színpadi kavalkád. A fesztivál a magyarországi Kerozin élőkoncertjével zárul.

A SzabadságFeszt fővédnöke a margittai fiatal, ismert és elismert politikus, a körzet parlamenti képviselője Cseke Attila.

A főszervező VIDIFISZ partnerei: Bihar Megyei Tanács, Margitta Megyei Jógú Város Polgármesteri Hivatala, az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala, valamint a Margittai Ifjak Köre, a Nagyváradi Magyar Ifjúsági Szövetség illetve a Nagyváradi Magyar Diákszövetség.

A rendezvény egyik médiatámogatója a Reggeli Újság és a reggeliujsag.ro.

Jegyek elővételben valamennyi vidéki ifjúsági szervezetnél kaphatók, Nagyváradon az NMD-irodában, míg Margittán a MIK-nél és az RMDSZ-székházban.

További információkért hívhatják Bántó Norbert VIDIFISZ-elnököt a 0757/021-128-as telefonszámon vagy Major Lóránt ügyvezető alelnököt a 0742/693-809-es telefonszámon.

(Közlemény)

Szabadsag plakat