Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Halványuló remények a Bihar FC-nél

Sajtótájékoztatót tartott tegnap a Nagyváradi Bihar FC elnöke, Mircea Fodor. A klubvezető igencsak lehangolt volt, s mint kiderült, az elmúlt héten közölt biztató fejlemények ellenére, közelebb van a megszűnéshez, mintsem a másodosztályú részvételhez a piros-kék gárda.

Mircea Fodor lehangoltnak tűnt a tegnapi találkozón

Mircea Fodor lehangoltnak tűnt a tegnapi találkozón

A klub székhelye hónapok óta kihalt, s már telefon és internet sincs, mivel nem volt pénz a számlák fizetésére. Az alkalmazottak munkanélküli segélyen vannak, a Bodola-stadionban készülő labdarúgók számára még az ivóvizet sem tudja biztosítani a klub.

Szóba került az esetleges befektető, Mihai Giurgiu neve is, aki Fodor szerint hajlandó lenne rendezni a Bihar FC közel egymilliós euróra rúgó adósságát (ebből 700 ezer euró a az adóhivatal felé). Mivel a megyei és a városi önkormányzat vezetőivel még nem jutott egyességre (a kolozsvári üzletember azt szerette volna, ha másodosztályú szerepléshez szükséges költségek egy részét továbbra is a helyi vezetők állnák), egyelőre még nem támogatja a csapatot. Emiatt pedig bár a Bihar FC beiratkozott a másodosztály új idényébe, nem biztos, hogy rajthoz is tud majd állni az augusztus 29-én sorra kerülő nyitófordulóban.