Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Halottak napjára kitiltják az autókat

Zsúfolt időszak következik a nagyváradi Rulikowsky temetőben a közelgő halottak napja miatt, ezért a közterületkezelőség hosszabbított látogathatási időt vezet be október utolsó hetére. Október 24-től 31-éig tehát 8 és 21 óra között tart majd nyitva a városi temető.

Halottak napján sokan mennek ki szeretteik sírjához (Archív felvétel)

Halottak napján sokan mennek ki szeretteik sírjához (Archív felvétel)

Ahogy az ADP (Nagyváradi Közterület-kezelő Zrt.) közleményében tudatta, a hozzátartozók, látogatók ebben az időszakban még személygépkocsival is behajthatnak majd a temetőbe, egy 5 lejes díj fejében. Ez a lehetőség azonban november 1-jén már nem lesz adott, amikor is a nagy forgalomra való tekintettel kitiltják az autókat a sírkertből. A bejárási tilalom alól csak a mozgássérült személyeket szállító gépkocsik mentesülnek az ezt igazoló okmány felmutatásával. Megjegyzendő ugyanakkor, hogy az elmúlt évek hagyományaihoz hasonlóan azok a hozzátartozók, akik rendbe szeretnék tenni szeretteik, hozzátartozóik sírját a halottak napja előtt, ehhez szükséges kerti szerszámokat (gereblyéket, kapákat, ásókat, seprűket) kölcsönözhetnek a temető bejáratánál álló standtól a személyigazolványuk alapján. „Azok a személyek, akik nem ismerik hozzátartozóik sírjának pontos helyét, a temető bejáratánál levő nyilvántartó-irodához fordulhatnak útbaigazításért”– nyilatkozta Florin Alexandru, az ADP sajtószóvivője.

Sz. G. T.