Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Hálószobatitkokat teregettek

Vasárnap este kezdetét vette a hatodik Nagyváradi Nyári Színházi Fesztivál, a Nagyváradi Magyar Diáktanács (NMD), a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és a Mandala Dalszínház szervezésében.

haloszoba titkokat teregettek

Az első előadás a Titkok egy hálószobából volt, két magyarországi színművész, Gregor Bernadett és Szarvas Attila főszereplésével. A két színész egyébként a való életben is házaspár, így nem okozott gondot nekik a házasélet eljátszása.

Az előadás egy házaspár életéről szólt, a nászéjszakától az öregkorig mutatott be jeleneteket egy házasságból. A nászéjszaka, a gyermekvárás, a megcsalás, az öregedés pillanatai mind színpadra kerültek. Minden jelenet más és más időszakot mutatott be egy fiatal, majd idős pár életéből.

A színpadon egy hálószobát rendeztek be, csupán egy ágy és a pár közös képei alkották a díszletet. Egyszerű volt a látványvilág, egyszerű volt történet, hétköznapi és mégis érdekes. Minden házaspár életében vannak olyan periódusok, amelyek részben vagy teljes egészében megegyeznek a színészpáros által színpadra vitt jelenetekkel.

A nyári színház már az első alkalommal megtelt nézőkkel, a következő előadás július 22-én, szombaton lesz ugyancsak a vár szabadtéri színpadán.

Vincze-Nagy Anikó