Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Halloween a 11-es iskolában

Szerdán a váradi 11-es Gimnáziumi Iskolának a III. és IV. osztályok Freinet alternatív rendszerben tanuló diákjai Halloween partit rendeztek tanítóikkal közösen, Vass Annamáriával és Perecz-Simo Annamáriával.

A nap egy rövid ismertetővel kezdődött, ahol a gyermekek megtudhatták, hogy a Halloweent a keltáknak köszönhetjük, akik azt gondolták, hogy október 31-én az eltávozott lelkek útra kelnek és megpróbálnak visszatérni az élők világába. Az emberek vigadalommal, ijesztő jelmezekkel próbálták megtéveszteni a szellemeket, hogy azok maradjanak távol otthonaiktól.

halloween

Ennek fényében a két osztály diákjai is ijesztő jelmezeket öltöttek, hogy jó messzire zavarják a szellemeket. Határtalan volt a jókedv és a mulatozás, közben töklámpást faragtak, táncoltak, édességet kaptak, nehogy huncutkodjanak. A nap végén fáradtan ugyan, de jókedvűen ment haza a sok boszorkány, vámpír, zombi, hogy másoknak is elmesélhessék, mit is jelent a Halloween.