Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Halált hozó ítéletidő tombolt

halalt hozo 1

Emberéletet követelt vasárnap este Csarnóházán (Bulz) az az orkánerejű széllel érkező zivatar, ami este 9 óra tájt érte el a népszerű kirándulóhelyet. Bár az időjárási előrejelzések figyelmeztettek a vasárnap este várható záporra, zivatarra, ilyen erejű orkánra valószínűleg a meteorológusok sem számítottak. A hatalmas erejű szél a csarnóházai kemping területén percek alatt kicsavart, kidöntött tizenhat faóriást, melyek a sátorozóhely szélén álltak, s a fákat a sátrakra, autókra borította. Egy 37 éves váradi férfi, aki autójában keresett menedéket a feleségével együtt, életét vesztette, ugyanis a kocsira rádőlt egy hatalmas jegenyefa s agyonnyomta a férfit. Az autóban tartózkodó nő súlyos sérüléseket szenvedett, őt jelenleg kórházban ápolják.

halalt hozo 2 (1)

A Crişana Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) főparancsnoka, Sorin Caba tegnap délelőtt rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze, hogy tisztázzák a vihar okozta problémákat, ugyanis mint kiderült, vasárnap este sok, a valóságot nem fedő információ került nyilvánosságra. A főparancsnok elmondta, az egy halálos áldozaton kívül még 16 sérültje volt a vasárnap esti csarnóházai viharnak. Egy férfi életveszélyes állapotban került kórházba, súlyos koponyasérüléseket szenvedett, vasárnap éjjel meg is műtötték, túl van az életveszélyen. Ezen kívül hat, súlyosabb sérüléseket szenvedett személy került kórházba, a többi balesetet szenvedettnek könnyebb sebesülései lettek. Egy gyerek került kórházba a viharban szerzett sebesülések miatt. A megye területéről hatvanfős mentőcsapat indult az este Csarnóházára, köztük tűzoltók, mentőorvosok, de a rendőrség és a csendőrség is küldött erősítést. Bihar megye prefektusa, Ioan Mihaiu is megjelent a katasztrófa sújtotta helyszínen vasárnap este. Az eddigi vizsgálatok szerint a kemping az előírt elvárásoknak megfelelő volt, szabálysértés, mulasztás nem történt.

Szőke Mária