Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Halálos baleset részese Orbán Viktor konvojának egyik autója

Baleset érte Orbán Viktor miniszterelnök konvojának egyik autóját Romániában, de a magyar kormányfő kocsija nem érintett benne. A magyar konvojból öt embert kórházba vittek. A balesetet okozó sofőr a helyszínen életét vesztette.

OV baleset Adevarul

Fotó: Adevarul.ro

Karambolozott a Tusnádfürdőre, a bálványosi nyári szabadegyetemre menet az Orbán Viktor miniszterelnököt kísérő konvoj egyik autója péntek délután a Maros megyei Kelementelke és Erdőszentgyörgy között, a miniszterelnököt szállító kocsi nem érintett a balesetben – erősítette meg az MTI információját a helyszínről a miniszterelnök sajtófőnöke pénteken. Havasi Bertalan közölte, hogy a konvoj román rendőri felvezetéssel haladt Tusnádfürdő felé, amikor a baleset történt. Az érintett autóban a csíkszeredai főkonzul és helyettese, valamint a Miniszterelnökség három munkatársa utazott, őket kórházba vitték. Arról Havasi Bertalannak nincs információja, hogy pontosan hogyan történt a baleset és az abban érintett másik autóban megsérült-e valaki.

A ProTV híradójában bemondták, hogy a balesetben egy személy meghalt. A beszámoló szerint egy autó a rendőri jelzések ellenére áttért az ellentétes menetirányú sávba, ahol összeütközött a konvoj utolsó autójával, és a vétkes sofőr vesztette életét.

A magyar miniszterelnök idő közben megérkezett Tusnádfürdőre. Holnap előadást tart a diáktáborban, és tárgyalásokat folytat a romániai magyar politikusokkal, vendéglátói mellett Kelemen Hunorral, az RMDSZ elnökével is.

 

FRISSÍTÉS

A román rendőrség hivatalos tájékoztatása szerint egy ember meghalt a Maros megyei Kelementelke és Gyulakuta között történt balesetben, amely a magyar miniszterelnöki konvojt is érintette. A román rendőrségnek az MTI-hez eljuttatott szűkszavú közleménye szerint ugyanakkor a balesetben érintett két autó egyike sem volt része a miniszterelnöki konvojnak. A román rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
A CityNews.ro román hírportál azt írta, hogy az a sofőr vesztette életét, aki autójával belehajtott a magyar miniszterelnöki konvojjal együtt haladó járműbe. A portál szerint az elhunyt gépkocsivezető járműve átsodródott az ellenkező sávba.
Cristian Boeriu, a román rohammentő-szolgálat irányítója elmondta, hogy összesen hat ember került kórházba, de egyikük sem szenvedett súlyos sérülést.
Arra reagálva, hogy a román rendőrség szerint a balesetben érintett egyik autó sem volt a miniszterelnöki konvoj része, Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az MTI-nek azt mondta, fenntartja korábbi nyilatkozatát.
Havasi Bertalan korábban azt közölte: a konvoj román rendőri felvezetéssel haladt Tusnádfürdő felé, amikor a baleset történt. Az érintett autóban a csíkszeredai főkonzul és helyettese, valamint a Miniszterelnökség három munkatársa utazott, akiket kórházba vittek.