Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Halálos áldozatai is vannak a dél-romániai árvizeknek

Négy halálos áldozata van a romániai árvizeknek, amelyek az ország déli részét sújtják – közölte a román közszolgálati rádió tegnap.
Az elmúlt három napban fõként Teleorman, Olt és Prahova megyéket sújtotta az ár. A megáradt folyók és patakok mintegy 35 települést öntöttek el, a hatóságoknak csaknem hatszáz embert kellett kitelepíteniük.
Victor Ponta miniszterelnök és Liviu Dragnea miniszterelnök-helyettes kedden felkereste a Teleorman megyei Beiut, ahol anyagi támogatást ígértek az áradás által megrongálódott házak újjáépítésére. A kormányfõ bejelentette, hogy 15 millió lej kiutalásáról dönt szerdán a kormány. A pénzt gátépítésre és egyéb helyreállításokra költik. A hatóságok ígéretei szerint augusztusig végzik el a helyreállítási és gátépítési munkálatokat. Ponta felhívta a figyelmet arra, hogy a munkálatok során tartós megoldást kell találniuk a hatóságoknak az árvízvédekezésre, hogy többet ne fordulhasson elõ ilyen tragédia. Ezzel arra utalt, hogy Teleorman megyében 2005-ben megépítettek már egy gátat az akkori áradások pusztítása után, de az nem volt képes megakadályozni a mostani áradást.
A meteorológusok további esõzéseket jeleztek elõre, így narancssárga jelzésû árvízriadó van érvényben, amely több, Románia délkeleti részén lévõ folyóra vonatkozik. (MTI)

halalos