Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Haladnak a munkával a Kálvária dombon

Mintegy 65 százalékával elkészültek a munkának a Kálvária-dombon, tájékoztatott a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal sajtószolgálata.

Befejezték például a kilátók tartószerkezetét, az első kilátó alapjára szánt szökőkutat, jelenleg a lépcsőkön, ösvényeken, illetve a vendéglátóhely belsején dolgoznak. Folytatni kell még az öntözőrendszer elkészítését, illetve a növényeket is ezután ültetik el.

haladnak (1)

Bár az uniós támogatású 1,9 millió euró értékű projekt első határideje június 30-a volt, azt körülbelül négy hónappal meghosszabbították. A projektvezető Nagyvárad 1,7 millió euróval (ebből 931,3 ezer euró önrész) gazdálkodhat, a partner körösszegapáti (Magyarország) ortodox parókia pedig 220 ezer euróból (önrész 11 ezer euró).

A közlemény szerint felújítják a vasúti sínek feletti felüljárót, és jelentős lesz a zöldövezet is, fákat, bokrokat, virágokat, de szőlőt is ültetnek majd.

A munkálatok végeztével a jelenlegi 1,8 hektáros terület körülbelül 3,9 hektárnyira nő, mondta Mircea Mălan alpolgármester.