Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Hajszálnyi különbség döntött a továbbjutásról

Kiélezett küzdelmet hozott a hétvégén, a váradi Ioan Alexandrescu Uszodában megtartott vízilabda Bajnokok Ligája selejtező, amelyen a záróforduló mérkőzései döntötték el a továbbjutás sorsát.

Szépen helytállt a megfiatalított váradi pólócsapat

Szépen helytállt a megfiatalított váradi pólócsapat

A hazai közönség előtt szereplő Nagyváradi VSK-Digi sokat érő győzelemmel kezdett, 6–3-ra felülmúlva a szerb Belgrádi Vörös Csillagot. Érdekesség, hogy a hazaiaknál két 16 éves tehetség, Nichita Ilisie és Czenk Ferenc is ott volt a csapatban. A VSK kapujában a szerb Gojko Pijetlovics brillírozott, a vendége kispadján helyet foglaló Dejan Szavics bánatára. Utóbbi a szerb válogatott szövetségi kapitányaként mindent megnyert, amit csak lehetett Gojko Pijetlovicssal közösen. Ezúttal viszont a hálóőr csillogott a szerb vörös csillag helyett.

A nyitónap másik találkozóján, nem kis meglepetésre, az oroszok nyertek három góllal az esélyesebbnek tartott görögökkel szemben. A második fordulóban a VSK háromgólos vereséget szenvedett a Vuliagmeni gárdájától (8–5), s mivel az orosz Kazany kikapott a szerbektől (10–8), így a tegnapi záróforduló előtt mind a négy résztvevő egyforma pontszámmal állt a csoportban. Az első találkozón a szerbek a görögökkel találkoztak s győztek is, így a hazaiaknak, akik az oroszok ellen szállt vízbe, szintén nyerniük kellett. Dorin Costrăş és Ciprian Cîmpianu edzők csapata jól játszott és 6–4-re is vezetett, ám a végét nem bírták erővel a hazaiak, akik egy góllal alulmaradtak, így nem jutottak tovább.

Eredmények: Vuliagmeni (görög)–Sintez Kazany (orosz) 7–10, Nagyváradi VSK-Digi–Belgrádi Vörös Csillag 6–3 (negyedenként: 2-1, 2-1, 1-0, 1-1), a hazaiak góljait Szabó István (2), Váncsik Levente (3), Maximilian Costa (1) szerzeték, Sintez Kazany (orosz)–Belgrádi Vörös Csillag (szerb) 10–8, Nagyváradi VSK-Digi–Vuliagmeni (görög) 5–8 (a váradiaktól Gergelyfi Róbert, Ramiro Georgescu, Váncsik Levente, Marco Roca és Szabó Roland volt eredményes), Belgrádi Vörös Csillag (szerb)–Vuliagmeni (görög) 6–5, Nagyváradi VSK-Digi–Sintez Kazany (orosz) 8–9. A végeredmény: 1. Vörös Csillag (6 pont), 2. Kazany (6), 3. Vuliagmeni (3), 4. VSK-Digi (3).

A váradi csapat kerete: Gojko Pjetlovic, Raul Gavriş – kapusok, Jesse Koopman, Marc Rocca, Ramiro Georgescu, Szabó Roland, Szabó István, Váncsik Levente, Gergelyfi Róbert, Max Costa, Kováts Viktor, Bogdan Remeş, Cristian Dobre, Nichita Ilisie mezőnyjátékosok.

A torna első két helyezette jutott tovább az egyenes kieséses rendszerbe. Utóbbi párharcok győztesei szerepelhetnek a BL-főtábláján.