Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Hajmeresztő história a várban

Az idei Nyári Szabadtéri Színházi Fesztivál rendezvénysorozat utolsó eseményét augusztus 24-én, szombaton 20 órától tartják meg a nagyváradi vár nyári színházában. Az érdeklődők a nyíregyházi Mandala Dalszínház Hajmeresztő című produkcióját, Paul Portner kétfelvonásos bűnügyi társasjátékát tekinthetik meg. Az előadást a Jászai Mari-díjas Besenczi Árpád rendezte.

hajmereszto (2)

A tartalomból: Egy közönséges hétköznap délutánon véres bűntény történik Washington belvárosában. Az áldozat: az évszázad egyik legnagyobb zongoraművésznője. Mindenki gyanús! A rendőrség akcióba lép – és tanúként, a nyomozást aktívan segítő társként ott a közönség. A közönség – aki mindent látott… A játékmester a darab szerinti nyomozó, aki kiprovokálja és egy pontosan meghatározott, de több variációt is megbíró mederbe tereli a szereplők és a nézők közötti párbeszédet. Tulajdonképpen akárki lehet a gyilkos.

Paul Portner társasjátéka Amerikában kivívta a legnagyobb előadásszámot elért produkció címét. A darab igazi írói bravúr: színpadi krimi, melynek végkifejletét maguk a nézők határozzák meg. Az izgalmas, gyilkossággal terhelt, de sokat nevettető és szórakoztató történet szereplői egy fodrászszalon munkatársai és vendégei, akik egy nyomozás kellős közepén találják magukat, és nem szabadulhatnak, míg egyikükről ki nem derül, hogy gyilkos.

A játék szellemességét és különlegességét az adja, hogy a nézők maguk is tanúk és nyomozók egyszerre, folyamatosan munkában vannak, kérdezhetnek, közbeszólhatnak, és ők dönthetik el: ki a leggyanúsabb figura.

A belépődíj az előadásra 15 lejért váltható. Jegyárusítási pontok: az RMDSZ megyei székháza (Fekete Sas-palota, hétköznap 9-16 óra között ), Nagyváradi Magyar Diákszövetség (Fekete Sas-palota, hétköznap 9-17 óra között ); Moszkva Garden (hétfőtől csütörtökig 17- 4 óra között, szombat-vasárnap 17 órától éjfélig); Gekko Pub (Körös, ma T. Vladimirescu utca 40. szám, hétfőtől vasárnapig 17 órától éjfélig).