Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Hajdúhét Nagyszalontán

A nagyszalontai RMDSZ szervezésében idén immár 14. alkalommal rendezik meg a Hajdúhét – Szalontai Magyar Napok nevet viselő szórakoztató és kulturális programsorozatot. A hajdúváros aprajához-nagyjához szóló eseménysor szeptember 19-én kezdődik és 24-éig tart, a kínálatban szerepelnek koncertek, kulturális rendezvények, sportprogramok, természetesen idén is lesz kolbászfesztivál és minden más, ami a remek szórakozáshoz kell. Alább az első két nap programját ismertetjük.

Hajduhet 1

Szeptember 19., hétfő

Fókuszban az egészség

Az elmúlt évek nagy sikerére való tekintettel idén is ingyenesen részesülhetnek vérnyomás- és vércukorszint-mérésben a város lakosai Ács Árpád asszisztens közreműködésével, szeptember 19-én, 10 órától a Magyar Házban. Ugyanakkor idén először dr. Tolnai Angéla jóvoltából 14 órától szintén a Magyar Házban hemoglobinszint-mérésre is lesz lehetőség, viszont erre a mérésre előre fel kell iratkozni a Magyar Ház irodájában.

A felnőtteknek szánt vizsgálatok mellett 10 és 12 óra között ingyenes fogászati felmérés is lesz gyermekeknek dr. Vígh József rendelőjében.

 

Kiállítás a Hajdúhét tiszteletére

Nagyszalonta művészei a Hajdúhét keretében bemutatják legszebb alkotásaikat a város művészetkedvelő lakosságának. Szeptember 19-én, hétfőn, 14 órától az Arany Palota nagygalériájában nyílik meg a tárlat, ahol számos művészeti ág képviselője mutatja be munkásságát.

Hajduhet 2

Szeptember 20, kedd

Sportnap

Az RMDSZ és az Arany János Elméleti Líceum közös szervezésében, szeptember 20-án, 14 órától a piactéren mérhetik össze tudásukat mindazok a sportkedvelő gyerekek és felnőttek, akik szívesen próbára tennék jártasságukat a következő versenyszámokban: BMX, görkorcsolya, penny board-gördeszka. A jelentkezők két korcsoportban versenyezhetnek majd, külön kategóriában a 12 éven aluliak és a 12 éven felüliek. A versenyszámokra jelentkezni lehet Kiri Norbertnél, Facebook privát üzenetben, szeptember 18-ig.

 

Életmódtanácsadás és aerobik-edzés Katus Attilával

A Zilahy Lajos Művelődési Házban szeptember 20-án 16 órától a diákoknak nyújt életmód-vezetési tanácsadást az ismert sportember, Katus Attila, majd 18 órától a felnőtteket várja egy hasznos előadásra. A beszélgetés után, 19 óra környékén aerobik órán tornázhatnak együtt a részvevők.