Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Hagyományőrző vásár lesz a hétvégén

Kolozsvári termékvásár helyszíne lesz július 3–5. között a váradi Nagyvásártér (December 1. park). A Produs de Cluj Egyesület a váradi polgármesteri hivatallal partnerségben első ízben szervezi meg az erdélyi termelők és kézművesek vásárát a bihari megyeszékhelyen. A rendezvény célja a helyi és erdélyi hagyományőrző kézművesek, termelők támogatása termékeik népszerűsítése révén.

vasar

A háromnapos eseményen saját, eredeti recept alapján feldolgozott élelmiszereket (hús- és tejtermékeket, édességeket, natúr üdítőket, mézet, hidegen sajtolt étolajat, házi süteményeket és házi készítésű csokoládékat) lehet majd megkóstolni, vásárolni. Ezek mellett a kézműves-mesterek is elhozzák portékáikat: erdélyi népviseleti ruhákat, szobrászmunkákat (kőből, fából faragottakat), kézzel készített ékszereket, bőrmunkákat, kovácsoltvasból és üvegből készült dísztárgyakat stb., de kaphatók lesznek még biokozmetikumok, natúrszappanok, levendula alapanyagú termékek is.

A vásárra kilátogatókat folklórelőadásokkal szórakoztatják majd a kolozsvári és a helyi fellépők (Aurel Şuteu, Ioan Dordoi, Marius Ciprian Pop, Vasile Coca, Sava Negrean Brudaşcu, Lavinia Daiana Mariş, Mariana Morcan, Amalia Codorean Chindriş, Angela Rusu stb.). A gyerekek sem fognak unatkozni. Ők egy kreatív műhelyben gyümölcs- és zöldségfaragással múlathatják majd az idejüket, de bábelőadásokkal is kedveskednek számukra, sőt, egy ideiglenes vidámparkban is kitombolhatják magukat.