Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Hagyományőrző advent a csillagocskáknál

Karácsonyi hangulat fogadta szombaton délelőtt a nagyváradi Csillagocska Református Zeneóvodában a gyerekeket és szüleiket, ahol Kecskés Edit óvónő vezetésével adventi készülődést tartottak. Az eseményre az óvoda egykori növendékei és szüleik is ellátogattak.

hagyomanyorzo 1

Fenyő és mézes sütemény illata lengte be a réti templom alagsori termét. Délelőtt többféle kézműves-műhelyben készültek a különféle karácsonyi díszek, az adventi koszorúk, a mézes finomságok, miközben halk karácsonyi dalok csendültek fel, és a gyerekek lelkesen alkottak. Az ünnepi készülődésen kipirult arccal hajoltak munkáik fölé a gyerekek, és nagy szakértelemmel nyújtották, szaggatták, díszítették a mézes tésztákat, amelyeket – miután kisültek – meg is kóstoltak. Ezen kívül ajtódíszek készültek, csuhézással angyalkák, a kisebbek karácsonyi gipszmintákat festettek, valamint egyszerű, de ötletes ünnepi üdvözlőlapokat készítettek. A nap fénypontja azonban az adventi koszorúkészítés volt, melyből elsősorban a szülők vették ki részüket. A szervezők többféle alapanyagot is biztosítottak az alkotáshoz, de a részvevők is hoztak magukkal díszítésül szolgáló fagyöngyöt, szárított gyümölcsöt, gyertyákat, színes szalagokat stb. Akinek pedig még valamilyen kellékre szüksége volt, azt a helyszínen az egyik váradi hobbibolt kínálatából megvásárolhatta.

hagyomanyorzo 2 (FELUL lehet VAGNI!)i

Délre mutatós adventi koszorúk készültek, melyeket a teremben lévő zongorán ki is állítottak. Az ünnepi foglalkozáson a szervezők süteménnyel és citromos gyümölcsteával vendégelték meg a részvevőket.

Sükösd T. Krisztina