Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ha kis lépésekben is, de szépül Mihályfalva

Érmihályfalván évtizedekig sáros vágat tátongott a Dianaval gyógyszertár és a tömbházsorok közötti átjáróban. A városházával szemközti oldalon pedig nemhogy járda nem volt, de kráterekhez hasonló gödröket kerülgettek az emberek éveken át. Hóolvadáskor, vagy nagy esőzések idején szinte lehetetlen volt a gyalogosközlekedés ezeken a városközponti szakaszokon. A november óta folyó munkálatok eredményeként mindkét utcarészlet átalakult. Mi több, a gyógyszertár és a tömbházak közötti bejárót pihenőszigetté alakították, mely a városkép igazi kis színfoltjává alakult. A virágtartók és a padok a járművek közlekedését is elterelik erről a szakaszról, védve a térkövekkel lerakott járdarészt.

ha kis 1

Pihenősziget a patika sarkán

Az Andrássy-parkban is helyükre kerültek a felújított padok, illetve a szökőkút is megtisztult a két éve benne halmozódó szeméttől, és működik is.

Karsai Attila alpolgármester elmondása szerint a nemrégiben felszerelt térfigyelő kameráknak köszönhetően az elmúlt hetekben rongálókat füleltek le, akik a bírság mellett még a kárt is helyre kellett állítsák. Szintén az alpolgármestertől tudjuk, hogy négy mobil illemhellyel is ellátják a parkot a civilizált környezet megőrzése érdekében.

Sütő Éva