Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ha Fair Play, akkor BTK

A Romániai Magyar Pedagógus Szövetség hetedik alkalommal szervezte meg tanárok számára az Educatio Kupa elnevezésű teremfoci bajnokságot. A február 20 és 21-én lebonyolított tornán 16 csapat lépett pályára a szovátai Domokos Kázmér Technológiai Líceum tornatermeiben. Partiumot egyetlen csapat, a Bihar megyei Bihari Tanárok Köre (BTK) képviselte.

A Bihari Tanárok Köre focicsapata

A Bihari Tanárok Köre focicsapata

A lelkes bétékásokat az sem törte le, hogy három kulcsfontosságú játékos (Zsigmond Levente, Schek Csaba és Rácz Barna) az utolsó pillanatban lemondta a részvételt, idő pedig már nem volt hasonló kaliberű játékosokat toborozni. A sorsolás sem igen kedvezett, hisz az A csoportban megint a többszörös bajnok, a székelyudvarhelyi Sportiskola volt az egyik csoportellenfél, a sepsiszentgyörgyi Puskázók és a makfalvai Oktatók mellett.

BTK kupak 3 kep

Az ünnepélyes megnyitón elsőként Vass Ferencz iskolaigazgató szólt a sportszerető tanárokhoz, és a kezdőrúgást is ő végezte el a BTK–Udvarhelyi Sportiskola nyitómérkőzésen. A megnyitóbeszédben többek között elhangzott, hogy a sportolás mellett ugyanolyan fontos a barátságok elmélyítése a tanárok között, de talán még ezeknél is fontosabb a sportszerű játék.

csapat2

A tartalékosan felálló bihariak tisztességesen helytálltak a csoportküzdelmekben, és akkor sem törtek le, amikor az ellenfél több góllal vezetett. A csoportból nem sikerült a továbbjutás, már csak azért sem, mert az udvarhelyi sportiskolások mellett, a sepsiszentgyörgyi Puskázók is kemény diónak bizonyultak. A Puskázók meg is nyerték a csoportot a Sportiskola előtt, míg a bihariak a makfalvai pedagógusokkal a két utolsó helyen osztozkodtak. A bihariak legjobb játékosa Zsirka Norbert volt, aki a csapat gólkirálya is lett.

BTK akciokep

A bihariak csoportjában második helyen végzett székelyudvarhelyi Sportiskola megrázta magát, és a 2016-os tornát végül megint ők nyerték, második lett a marosvásárhelyi Sporto-Sokk, harmadik a szintén marosvásárhelyi Sportiskola, és a negyedik helyen a sepsiszentgyörgyi Puskázók végeztek. A bihari pedagógusok lelkesedése, sportszerű játéka, kitartása arra ösztönözte a szervezőket, hogy a Fair Play-díjat ebben az évben is a Bihari Tanárok Körének ítéljék oda.

A BTK a következő kerettel vett részt a tornán: Bozsik Lóránd (Bogyoszlói Általános Iskola), Bucsás Levente (Élesdi Constantin Serban Elméleti Líceum), Cseke Sándor (Nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum), Kléh Ákos (Micskei Miskolczy Károly Általános Iskola), Kozma Sándor (Székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceum), Mocsár László (Hegyközszentmiklósi Toldy Általános Iskola), Vad Zoltán (Nagyváradi Mihai Eminescu Főgimnázium) és Zsirka Norbert (Nagyszalontai Arany János Elméleti Líceum).

Vad Zoltán