Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Gyűlésezett a prefektúrai kollégium

A Bihar megyei Prefektúra Kollégiuma tartotta meg decemberi gyűlését tegnap délelőtt nagyváradi székhelyén. A gyűlés két téma köré szerveződött: az országutak megyénken áthaladó szakaszainak a téli szezonra való felkészítése, illetve a z idei munkaerő-foglalkoztatás, átképzések, kurzusok statisztikai adatai kerültek terítékre.

gyulesezett a prefektura

Az országutak nagyváradi osztályának képviseletében Balog Octavian igazgató ismertette a 2015/2016-os téli szezonra vonatkozó biztonsági intézkedések foganatosításának jelenlegi állását. Összefoglalója elsősorban az utak menti hófogó rácsok kihelyezéséről és a hótól való megtisztításáról szólt, amelyre az illetékes szervek már készen állnak. Kitért továbbá ezeknek a munkálatoknak az időtartamára is, és az elvégzésükhöz szükséges felszerelések, berendezések biztosítására.

A második témában a Bihar Megyei Munkaerő-elhelyező Ügynökség (AJOFM) közvetítői munkáját, illetve a megyében lezajlott képzések eredményeit ismertette Békési Csaba, az intézmény vezetője, bemutatva az országos és az Európai Unió projektjein belül az idén megvalósult állásbörzéket. A közvetítésnek köszönhetően november végéig 6 658 munkahelyet sikerült betölteni a megyében. Az intézmény idén zajló 47 programjában (kurzusok, átképzések) 867 személy vett részt, akik közül 646-an fejezték be azokat, és közülük 533 résztvevőnek a befejezés utáni tizenkét hónapon belül sikerült munkahelyet találnia . Nagyon magas volt a részvételi arány, amely elsősorban a 35 és 45 év fölötti, általában középiskolai végzettséggel rendelkező személyeket érintette.

(szamos)