Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Gyűl az aprópénz az EMI-seknek

Szépen gyűl az aprópénz az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) nagyváradi irodájában, amiből az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) két tagjának a büntetését akarják kifizetni az akció szervezői.

Mint lapunkban is beszámoltunk róla, az EMI két vezetőségi tagját a hatóságok 600 lejre megbüntették, amiért 2013 februárjában Wass Albert-megemlékezést szerveztek Nagyváradon. Az EMNT Bihar megyei szervezete közösséget vállalva az EMI nagyváradi elnökségével és a pénzbüntetésre ítélt szervezőkkel, nagyváradi irodájában gyűjtést szervezett. Felhívásban kérték, hogy mindazok, akik a magyar összefogást és polgári engedetlenséget felvállalva hozzájárulnak a pénzbüntetés kifizetéséhez, 1, 5 és 10 banisokkal keressék fel az EMNT nagyváradi irodáját.

Nagy József Barna, az EMNT partiumi régióelnöke tegnap a Reggeli Újságnak elmondta, ők maguk is meglepődtek az akció sikerességén. Tegnapig úgy tízkilónyi aprópénz gyűlt össze, amiből kifizetik majd a két EMI-s fiatal büntetését.

Gyul az apropenz (1)